Με ονομασία προέλευσης στην τεράστια αγορά της Κίνας η μαστίχα Χίου



Υπογράφτηκε η σύμβαση μεταξύ Ε.Ε – Κίνας για την προστασία της ονομασίας προέλευσης 100 προϊόντων ανάμεσα στα οποία και η μαστίχα Χίου.

«Δική μας δουλεία είναι η μαστίχα να φεύγει από τη Χίο με ονομασία προέλευσης και να μπαίνει στις αγορές με συγκεκριμένο όνομα» δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΜΧ Γιώργος Τούμπος, επισημαίνοντας ότι η απόφαση αυτή ακολουθεί ανάλογες ενέργειες που έχουν γίνει σε μεγάλες αγορές της Ευρώπης της Αμερικής, της Ιαπωνίας της Ινδίας, της Κορέας και της Αυστραλίας. Μάλιστα η Ένωση είχε και παλαιότερα επιχειρήσει να δραστηριοποιηθεί στην τεράστια ασιατική αγορά  ενώ έχει παρουσία και σε εκθέσεις και παρουσιάσεις που γίνονται κατά καιρούς εκεί.

Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Τούμπο είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο το γεγονός ότι η κρίση στην οικονομία λόγω του κορονοϊού δεν φαίνεται να έχει επηρεάσει τη ζήτηση της μαστίχας, που  συνεχίζει να παραμένει σε υψηλά επίπεδα και μοναδικό πρόβλημα είναι η αύξηση του κόστους των μεταφορικών προς την αγορά της Κορέας.
«Το γεγονός ότι η μαστίχα εμπορεύεται σε αρκετές χώρες είναι μια δικλίδα ασφαλείας για την διάθεση της» καταλήγει ο κ. Τούμπος

tvpatrida.gr



Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.