Βρετανία: Στους αιθέρες το πρώτο αεροσκάφος με καύσιμο υδρογόνουΜια δοκιμαστική πτήση στη Μεγάλη Βρετανία επιβεβαιώνει πως η χώρα αυτή μπορεί να καταστεί σημαντικός παίκτης στην αεροπλοΐα και να γίνει πρωτοπόρος στον τομέα της βιώσιμης αεροπορίας.

Η πρώτη πτήση εμπορικού αεροσκάφους που τροφοδοτείται με καύσιμα από κυψέλες υδρογόνου πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, με ένα αεροσκάφος τύπου Piper Malibu της νεοφυούς εταιρείας ZeroAvia από το αεροδρόμιο του Πανεπιστημίου Κράνφιλντ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ZeroAvia, Βαλ Μιφτάκοφ, ήταν ένας από τους πιλότους στη διάρκειας οκτώ λεπτών πτήση του αεροσκάφους, που έφτασε σε ύψος τα 1.000 πόδια και ταχύτητα τους 100 κόμβους.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Telegraph, η πτήση έγινε προκειμένου να γίνει επίδειξη της βιωσιμότητας του νέου συστήματος προώθησης ZeroAvia με τάση 800 βολτ και με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Το νέο αυτό σύστημα έχει την ικανότητα να μετατρέπει το υδρογόνο σε ηλεκτρισμό, γεγονός που θέτει σε κίνηση των κινητήρα του Piper.

Η επιτυχία ενός τέτοιου συστήματος αναμένεται να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στο μέλλον των αερομεταφορών, καθώς θα αλλάξει όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα στα καύσιμα.

Το πρόγραμμα της ZeroAvia χρηματοδοτείται από κοινού από τη βρετανική κυβέρνηση από κοινού και από ιδιωτικά κεφάλαια.

CNN.GR

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.