Δεν είναι σκοπός της ελληνικής κυβέρνησης η επιβολή των οποιωνδήποτε κυρώσεων στην Τουρκία!


Ειλικρινέστατος ο υπουργός Επικρατείας Γ.Γεραπετρίτης ,επιβεβαίωσε σε συνέντευξη του στον Antenna, αυτό που όλοι λίγο πολύ είχαμε καταλάβει: η Τουρκία δεν θα ΄χει οποιαδήποτε συνέπεια για όσα έπραξε από τις 21 Ιουλίου μέχρι και πριν μερικά 24ωρα σε Αιγαίο και ανατολική Μεοσόγειο. Κι αυτό θα συμβεί με την ανοχή της Ελλάδας!

Τι είπε ο κ.Γεραπετρίτης;

Απαντώντας στο ερώτημα αν η Άγκυρα προέβη σε έναν τακτικό ελιγμό για να αποφύγει τις κυρώσεις από την Ε.Ε., ο υπουργός Επικρατείας ήταν κατηγορηματικός: «Τους τελευταίους μήνες, έχει αποδειχθεί ποιος είναι καλός στις διπλωματικές ‘τρίπλες’. Το γεγονός ότι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι η χώρα που έχει όλα τα διπλωματικά ερείσματα, από όπου και αν προέρχονται αυτά, από τις ισχυρές δυνάμεις του κόσμου, από τους διεθνείς οργανισμούς αλλά και περιφερειακές δυνάμεις, ενόσω η Τουρκία έχει αυτού του τύπου τη διπλωματική απομόνωση, δεν νομίζω ότι υπαγορεύει την οποιαδήποτε τέτοια προοπτική».

Ευκαιρίας δοθείσης όμως, ο Γ. Γεραπετρίτης επανέλαβε ότι «για μας, οι κυρώσεις δεν είναι αυτοσκοπός, δεν είναι σκοπός της ελληνικής κυβέρνησης η επιβολή των οποιωνδήποτε κυρώσεων. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι η ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών, να μπορέσουμε να καθίσουμε στο τραπέζι, να καθίσουμε υπό όρους ισότητας, χωρίς εκβιασμούς, χωρίς φόβο αλλά και χωρίς την πίεση η οποία θα ασκείται, με πάρα πολύ συγκεκριμένα θέματα προς συζήτηση.

Έχουμε επανειλημμένως τοποθετηθεί», συνέχισε, «ότι το ένα μεγάλο θέμα, το οποίο χωρίζει τις δύο χώρες και είναι το ζήτημα προς συζήτηση, είναι ο καθορισμός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και της υφαλοκρηπίδας. Είναι το ένα και μόνο ζήτημα το οποίο τίθεται προς συζήτηση. Είναι προφανές ότι αυτήν τη στιγμή, έχουμε όλη την καλή διάθεση να ξεκινήσουμε τις διερευνητικές εντολές, τις διερευνητικές διαδικασίες με την Τουρκία, αλλά υπό συγκεκριμένους όρους, οι οποίοι έχουν να κάνουν με την καταλαγή. Ήταν ένδειξη πολύ σημαντικής καλής θέλησης της Τουρκίας, να αποσύρει το ερευνητικό και τα πολεμικά της, και βεβαίως με πολύ συγκεκριμένη στοχοθεσία», αναγνώρισε εξάλλου.

https://www.militaire.gr/

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.