Δασικές πυρκαγιές εδώ και μια εβδομάδα στη Συρία

φώτο αρχείου

 Φωτιές  έχουν ξεσπάσει εδώ και  μία εβδομάδα σε δάση που βρίσκονται υπό την κατοχή της κυβέρνησης. Δίνουν μαχη πυροσβέστες και στρατός για την κατασβεση τους.


Το Ιράν, σύμμαχος χώρα της Δαμασκού, έστειλε ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος το οποίο μετέφερε 40 τόνους νερού προσκειμένου να συνδράμει στις επιχειρήσεις πυρόσβεσης στις δασικές περιοχές των επαρχιών Λατάκια και Χάμα.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν συνεχώς εικόνες από τα σημεία της πυρκαγιάς μεταδίδοντας πως «πολυάριθμες πυρκαγιές έχουν σβήσει, άλλες έχουν τεθεί υπό έλεγχο, ωστόσο αρκετές εξακολουθούν να μαίνονται σε ορισμένες περιοχές».


Το υπουργείο Γεωργίας δήλωσε ότι η διαμόρφωση του εδάφους δεν ευνοεί την κατάσβεση των πυρκαγιών καθώς οι πυροσβέστες δυσκολεύονται να προσεγγίσουν στα σημεία.

Οι καλοκαιρινές φωτιές, είναι συνηθισμένες στη Συρία, ωστόσο ο κάτοικοι λένε ότι ο φετινός τους αριθμός είναι ασυνήθιστος.Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.