Θεσσαλονίκη - Μαθητές αντιδρούν στη χρήση μάσκας με καταλήψεις


 Θεσσαλονίκη - Μαθητές αντιδρούν στη χρήση μάσκας με  καταλήψεις 

Με  καταλήψεις σε σχολεία ξεκίνησε η εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, υπό κατάληψη τελούν αρκετά σχολεία σε διάφορους δήμους της Θεσσαλονίκης, με κύριο αίτημα των μαθητών να είναι η μη χρήση μάσκας εντός των σχολικών μονάδων, ενώ παράλληλα πραγματοποιείται και αποχή από τα μαθήματα.

,Μαθητές του 6ου Γυμνασίου Σταυρούπολης και τον Εύοσμο, όσο και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης, μαθητές έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις. Εχουν βάλει λουκέτο στην είσοδο του σχολείου και έχουν αναρτήσει πανό από τα κάγκελα.

Σήμερα στις 12:00 αναμένονται δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Παύλου Μελά και Κορδελιού-Ευόσμου, έπειτα από κάλεσμα του «συντονιστικού μαθητών Θεσσαλονίκης».

Οι μαθητές, όπως αναφέρουν, διεκδικούν, μεταξύ άλλων, ολιγομελή τμήματα στα σχολεία, περισσότερες αίθουσες διδασκαλίας, ασφαλή μέτρα για τη λειτουργία των σχολείων, τεστ Covid για τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους στις σχολικές μονάδες κ.λπ.

Τι δηλώνει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

Σε περίπου 20 με 25 σχολεία στην Κεντρική Μακεδονία πραγματοποιείται αυτή την ώρα κατάληψη από μαθητές. Η πλειοψηφία αυτών είναι σε γενικά και επαγγελματικά λύκεια, ενώ, όπως δηλώνει η κ. Στέλλα Ελληνίδου, υπεύθυνη στο Γραφείο Τύπου του ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας, μιλώντας στο GRTimes.gr, «είναι μια δυναμική κατάσταση που εξελίσσεται συνεχώς. Σήμερα σημειώνεται μια αυξητική τάση των καταλήψεων. Σε πολλά σχολεία που είχαν σήμερα το πρωί κατάληψη, αυτή την ώρα έχει λήξει, έπειτα από παρέμβαση εκπαιδευτικών και συζήτηση με τους μαθητές των σχολείων. Ωστόσο, μέχρι το μεσημέρι, ο αριθμός των καταλήψεων θα έχει αυξηθεί».

Πηγή: GRTimes.gr

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.