Η ΚΥΠΡΟΣ ΘΕΤΕΙ ΒΕΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ??

 


 

 Η ΚΥΠΡΟΣ ΘΕΤΕΙ ΒΕΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ??                                                   

Ο Κύπριος ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης μίλησε για τις συνεχιζόμενες έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου, τονίζοντας ότι, παρά τα ενθαρρυντικά βήματα που έγιναν στην περίπτωση της Ελλάδας, η Τουρκία επιλέγει να κλιμακώνει την ένταση εναντίον της χώρας του.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ.  Χριστοδουλίδης υπενθύμισε στους ομολόγους του την πολιτική συναντίληψη που επιτεύχθηκε ομόφωνα τον περασμένο μήνα στο Gymnich, η οποία προβλέπει ότι οι κυρώσεις για τη Λευκορωσία και για την Τουρκία θα κινηθούν παράλληλα.

 

 Επανέλαβε δε ότι η Ε.Ε. δεν μπορεί να έχει επιλεκτική αντίδραση όταν παραβιάζεται το Διεθνές Δίκαιο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών τόνισε την ισχυρή στήριξη της Κύπρου για υιοθέτηση κυρώσεων – ακόμα και τομεακών –  κατά της Λευκορωσίας.


Oποτε  σε βέτο κατά των κυρώσεων στη Λευκορωσία επέμεινε η Κύπρος στο σημερινό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ε.Ε., συνδέοντας τις κυρώσεις αυτές με τη λήψη αντίστοιχων κατά της Τουρκίας για τις προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.