Επί ποδός όλο το βράδυ η πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ανάβυσσο


Βελτιωμένη εμφανίζεται αυτή την ώρα η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Κερατέα, που εξαπλώθηκε γρήγορα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και έστειλαν τις φλόγες μέχρι τα σπίτια της Αναβύσσου. Ωστόσο, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις θα δίνουν μάχη με τα ενεργά μέτωπα στην περιοχή όλο το βράδυ.

Αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο 117 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Από το απόγευμα η ένταση της φωτιάς έχει πέσει και σύμφωνα με την ΕΡΤ, δεν υπάρχουν πλέον ενεργά μέτωπα που να προβληματίζουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Η φωτιά έχει περάσει από την πλευρά του Αγίου Παντελεήμονα προς το όρος Σκόδρι, όπου αντιμετωπίζεται από τα εναέρια μέσα.

Το άλλο μέτωπο που κινούνταν προς την Παλαιά Φώκαια αντιμετωπίστηκε από τις επίγειες κι εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές.

«Η εικόνα της πυρκαγιάς στην Κερατέα είναι καλύτερη. Δείχνει να είναι σε ύφεση. Τα εναέρια μέσα αποχώρησαν μόλις νύχτωσε, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα είναι σε επαγρύπνηση όλη τη νύχτα», τόνισε, πριν από λίγο, στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, με επικεφαλής τον αρχηγό του ΠΣ αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη, δίνουν από το μεσημέρι που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά μια πολύ δύσκολη μάχη κόντρα στις φλόγες, αλλά και τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Το μέγεθος της πυρκαγιάς οδήγησε στην εκκένωση περιοχών και στην κήρυξη του δήμου Σαρωνικού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ειδικότερα νωρίτερα εκκενώθηκαν η Παλαιά Φώκαια, οι οικισμοί Φέριζα, Όλυμπος, της Αγροτικής Τράπεζας (Οικισμός ΑΤΕ) και Αγιασμόθι, καθώς και το Οικοτροφείο Αργώ όπου βρίσκονταν 27 παιδιά. Όλοι μετέβησαν στο γήπεδο της Παλαιάς Φώκαιας.


zougla.gr


Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.