Και η Γαλλία υπέρ του “ελληνοτουρκικού διαλόγου” με “προετοιμασία για κάθε ενδεχόμενο”

 Και η Γαλλία υπέρ του                      “ελληνοτουρκικού διαλόγου” με        “προετοιμασία για κάθε ενδεχόμενο”


Και η Γαλλία στηρίζει την προοπτική ελληνοτουρκικού διαλόγου, αλλά προετοιμάζεται και για το ενδεχόμενο, η Τουρκία να μη συμμορφωθεί. Αυτό υποστηρίζει ο υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Κλεμάν Μπον, ο οποίος πραγματοποίησε το προηγούμενο διήμερο επίσημη επίσκεψη σε Ελλάδα και Κυπριακή Δημοκρατία.
Σε συνέντευξη του στην Καθημερινή ο κ. Μπον αναφέρει:

“ Για τη Γαλλία και για το σύνολο των Ευρωπαίων, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: οι συγκρούσεις δεν μπορούν να λύνονται παρά μόνο μέσω διαπραγματεύσεων, 

διαιτησίας ή διεθνούς δικαιοσύνης και όχι διά της βίας ή των απειλών. Καλούμε λοιπόν προφανώς όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να ρυθμίσουν τις διαφορές τους με τον διάλογο και τις διαπραγματεύσεις και χαιρόμαστε επειδή τα πρώτα βήματα έγιναν ήδη προς αυτή την κατεύθυνση. Πρέπει πάντως να προετοιμαστούμε για κάθε ενδεχόμενο αν η Τουρκία δεν ανταποκριθεί στην πρόσκληση για διάλογο. Επιμένω, όμως, οι Ευρωπαίοι και οι Τούρκοι έχουν ανάγκη από μια σχέση εμπιστοσύνης. Είμαστε έτοιμοι για διάλογο, καλούμε λοιπόν την Αγκυρα να δημιουργήσει τις συνθήκες αυτού του διαλόγου, απέχοντας από απειλές ή μονομερείς πράξεις”.

Από
Militaire News -

 

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.