Ραγκούσης: "Αντισυνταγματικός και επισήμως πλέον ο νόμος για τις πορείες"



«Αντισυνταγματικό και αντιδημοκρατικό» και «επισήμως πλέον», χαρακτηρίζει ο Γιάννης Ραγκούσης τον νόμο για τις πορείες, επικαλούμενος τη γνωμοδότηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Παπαγεωργίου.

Συγκεκριμένα, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε δήλωση του ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη διακαώς επιθυμούσε να λερώσει τα χέρια της με μια σειρά από αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές διατάξεις, προκειμένου να εμποδίσει την ελεύθερη και διαφορετική έκφραση των πολιτών, μέσα από το Νόμο για την καταστολή των δημοκρατικών συγκεντρώσεων». Προσθέτει ότι «από την πρώτη στιγμή τους προειδοποιήσαμε ότι αυτό που επιχειρούν να θεσπίσουν, θα καταπέσει και στην κοινωνία και στα ανώτατα δικαστήρια» και σημειώνει ότι «η πρώτη επιβεβαίωσή μας, επισημοποιήθηκε ήδη με την από 3 Σεπτεμβρίου 2020, γνωμοδότηση του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Δ. Παπαγεωργίου».

Ο κ. Ραγκούσης αναφέρει ότι σύμφωνα με τη συγκεκριμένη γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου (σ.σ. την οποία επισυνάπτει στη δήλωση του) «η απαιτούμενη από το Νόμο σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα πρωτοδικών για τη διάλυση μιας δημοκρατικής συγκέντρωσης (άρθρο 10 παρ.3), αντίκειται στο άρθρο 89 παρ.3 του Συντάγματος κι επομένως δεν μπορεί να εφαρμοστεί».

Κατόπιν αυτών ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει: «Ας συνεχίσουν λοιπόν τους θεατρινισμούς και τις προετοιμασίες εφαρμογής ενός- επισήμως πλέον-αντιδημοκρατικού και αντισυνταγματικού νόμου. Κακό του κεφαλιού τους».

ΑΠΕΜΠΕ

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.