Στο Καστελόριζο η ΠτΔ


Στο Κας βρίσκεται ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, την ώρα που η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έφτασε στο Καστελόριζο για τον εορτασμό της 77ης επετείου για την απελευθέρωση του νησιού.

Ο Ακάρ επισκέφθηκε από νωρίς την περιοχή Κας με αφορμή την εκδήλωση μνήμης για έναν Τούρκο στρατιωτικό. Εκεί, μίλησε για την εξέλιξη με το Oruc Reis, που από το πρωί της Κυριακής, βρίσκεται αγκυροβολημένο στην Αττάλεια ενώ τάχθηκε υπέρ του διαλόγου με την Αθήνα.

«Θέλουμε ειρήνη. Είμαστε υπέρ του διαλόγου και των σχέσεων καλής γειτονίας με την Αθήνα, αν ικανοποιηθούν οι επιθυμίες και απαιτήσεις μας. Θέλουμε την επίλυση των προβλημάτων....» είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, κρατώντας ήπιους τόνους εν αντιθέσει με τις προκλητικές δηλώσεις των προηγούμενων ημερών από την πλευρά της Άγκυρας.
Η αποκλιμάκωση της έντασης φαίνεται πως συνέπεσε με την λήξη της τουρκικής Navtex αλλά και τις δηλώσεις του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο από την Κύπρο, ο οποίος ζήτησε από την Τουρκία να ρίξει τους τόνους και να προχωρήσει σε αποκλιμάκωση της έντασης ενώ χθες, είπε μεταξύ άλλων ότι: «Παραμένουμε ανήσυχοι για τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες της Τουρκίας, η οποία εξερευνά τον φυσικό πλούτο σε περιοχές όπου η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν δικαιοδοσία στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει το δικαίωμα να εκμεταλλεύεται τους φυσικούς της πόρους περιλαμβανομένου και του δικαιώματος για τους υδρογονάνθρακες που βρέθηκαν στην υπό την κυριαρχία της θάλασσα και στην ΑΟΖ της, προς όφελος τόσο των Ελληνοκυπρίων όσο και των Τουρκοκυπρίων», επισήμανε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας από το Προεδρικό Μέγαρο Κύπρου.

Το πρόγραμμα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου
Η κυρία Σακελλαροπούλου, παρίσταται σε δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Κωσταντίνου και Ελένης και στη συνέχεια πρόκειται να ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης Μεγίστης ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου του νησιού.
Η ΠτΔ και θα επισκεφθεί πλοίο του πολεμικού ναυτικού, που βρίσκεται στο λιμάνι του νησιού, και θα καταθέσει στεφάνι τόσο στο μνημείο των πεσόντων στο λιμάνι όσο και στο μνημείο της κυράς της Ρω που βρίσκεται στην ομώνυμη βραχονησίδα.

Την κυβέρνηση, στις εκδηλώσεις εορτασμού, εκπροσωπούν, από την κυβέρνηση, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, και ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, από τη Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής Δωδεκανήσων Βασίλης Υψηλάντης, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Δωδεκανήσων Νεκτάριος Σαντορινιός και από το ΚΙΝΑΛ ο βουλευτής Αθηνών Κώστας Σκανδαλίδης.
Αύριο, η κα Σακελλαροπούλου θα παρακολουθήσει τη Θεία λειτουργία για την εορτή της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού. Στη συνέχεια, θα λάβει μέρος στον αγιασμό του σχολείου του νησιού, με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς και στις 11.45 θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

https://www.zougla.gr/

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.