Περικοπές στους μισθοφόρους της Λιβύης κάνει ο Ερντογάν! Κεσάτια…


Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) αναφέρει ότι η τουρκική κυβέρνηση μείωσε τους μισθούς μισθοφόρων της στη Λιβύη.

Όπως γράφει το libyareviw.com “οι μισθοφόροι πληρώνονταν με μηνιαίο μισθό περίπου 2.000 $. Η Τουρκία μείωσε το ποσό στα 600 $ μετά από την εκεχειρία.

Το Παρατηρητήριο αναφέρεται επίσης στην επιστροφή  ομάδας μαχητών στη Συρία, μετά τη λήξη των συμβάσεών τους στη Λιβύη. Ο αριθμός των επαναπατριζόμενων κατά τις τελευταίες 10 ημέρες, έφτασε τους  1.200 μαχητές.

Σύμφωνα με τις στατιστικές , ο αριθμός των μαχητών που στάλθηκαν στη Λιβύη, υπολογίζεται σε περίπου 18.000 μισθοφόρους, συμπεριλαμβανομένων 350 ανηλίκων κάτω των 18 ετών.

Περίπου 7.100 μισθοφόροι επέστρεψαν στη Συρία μετά το τέλος των συμβάσεών τους 

. Η Τουρκία συνεχίζει να στρατολογεί και να εκπαιδεύει περισσότερους μαχητές στην επικράτειά της. Πηγές αναφέρουν ότι ο αριθμός των τζιχαντιστών που έφτασαν στη Λιβύη έφτασε τους 10.000 εκ των οποίων, 2.500 ήταν υπηκοότητας  Τυνησίας.

Τη Δευτέρα 7 Αυγούστου, το SOHR ανέφερε ότι μια νέα ομάδα περίπου 450 μισθοφόρων επέστρεψε από τη Λιβύη στην Κωνσταντινούπολη, μετά τη λήξη των συμβάσεών τους”

militaire.grFair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.