Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα



Πορεία στο κέντρο της Αθήνας από την συντονιστική επιτροπή των μαθητών με αιτήματα που αφορούν στη μάσκα, τις προσλήψεις καθηγητών, και την Τράπεζα Θεμάτων έχει προγραμματιστεί για σήμερα Πέμπτη, στις 10 το πρωί. 

«Δε δεχόμαστε πως ότι διεκδικούμε δεν μπορεί να γίνει. Ξέρουμε να κάνουμε μαθηματικούς υπολογισμούς. Η κυβέρνηση της ΝΔ λέει πως θα αγοράσει ΦΕΤΟΣ από τη Γαλλία 16 μαχητικά αεροσκάφη Rafale με κόστος που προσεγγίζει τα 4 δισ. Ευρώ… Σε εμάς λένε πως δεν έχουν χρήματα για να προσλάβουν όσους καθηγητές λείπουν ή χρειάζονται για να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τάξη. Τους πληροφορούμε πως αυτά τα χρήματα αρκούν για να προσληφθούν πάνω από 300.000 καθηγητές για έναν χρόνο!» αναφέρει στο κειμενό της η συντονιστική επιτροπή των μαθητών.

Παράλληλα, στις 11.30 το πρωί η ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συγκεντρωθούν στα Προπύλαια και προκηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00 στις πόλεις όπου θα γίνουν συλλαλητήρια.
Μεταξύ των αιτημάτων της Ομοσπονδίας περιλαμβάνονται:
• Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, το πολύ στους 15 και ανάλογα με το μέγεθος της αίθουσας, έτσι ώστε να μπορούν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.
• Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία, που προκύπτουν από τις αυξημένες ανάγκες της περιόδου.
• Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με έξοδα και ευθύνη του κράτους. Άμεση παρέμβαση σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων σε εργαζόμενο στο σχολείο ή σε μαθητή.
• Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων.
• Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

Την ίδια ώρα υπολογίζονται σε περίπου 200 τα σχολεία που είναι κλειστά λόγω καταλήψεων με βασικό αίτημα τα καλύτερα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού.

cnn.gr

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.