Λαϊκές αγορές: Σε απόγνωση οι παραγωγοί με τα νέα μέτρα - Σκέφτονται προσφυγή στο ΣτΕ


Πιο αυστηρά από σήμερα τα μέτρα στις λαϊκές αγορές μετά την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού, με τους παραγωγούς να διαμαρτύρονται καθότι οι μισοί εξ αυτών, μένουν εκτός.

Και τις λαϊκές αγορές «σφυροκοπά» ο κορονοϊός καθώς οι πάγκοι των πωλητών μειώνονται κατά 50%.

Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε τρία μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό ελεύθερο από αντικείμενα, κάτι που προκαλεί δυσφορία σε όσους διατηρούν πάγκους.

Οι αποφάσεις των νέων μέτρων κάνουν τους παραγωγούς να εξετάζουν το ενδεχόμενο προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας για διαφυγόντα κέρδη και αθέμιτο ανταγωνισμό, επισημαίνει στο Sputnik ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, Παντελής Μόσχος.

«Είναι επιτακτική ανάγκη, η κυβέρνηση να άρει το μέτρο της συμμετοχής του 50%. Ο αποκλεισμός των παραγωγών συνέβη και στο πρώτο κύμα της πανδημίας κατά τον Μάρτιο κάτι που βλέπουμε να επαναλαμβάνεται και τώρα και θα οδηγήσει στον αποκλεισμό των μισών παραγωγών της χώρας από τις λαϊκές αγορές. Αν δεν αρθεί το μέτρο θα προσφύγουμε για τα νόμιμα δικαιώματα μας» τονίζει χαρακτηριστικά και προσθέτει:

«Με τις κυβερνητικές αποφάσεις χάνεται η παραγωγή, όλα αυτά λειτουργούν εις βάρος των αγροτών και εις βάρος της εθνικής οικονομίας».

Υπενθυμίζει δε ότι πίσω από τον παραγωγό υπάρχει ένα δίκτυο επαγγελμάτων, από τον εργάτη μέχρι τον γεωπόνο και μια σειρά εξόδων (κόστος παραγωγής, έξοδα καλλιέργειας).

Με σκοπό να μην παρακωλυθεί η λειτουργία των λαϊκών αγορών, η πρόταση των παραγωγών είναι οι διάδρομοι μεταξύ των πάγκων να έχουν 1,5 μέτρο απόσταση, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι πωλητές.

«Έχουμε εξηγήσει κατ’ επανάληψη στα αρμόδια υπουργεία, ότι ο διάδρομος τριών μέτρων ανάμεσα στους πάγκους, είναι ανούσιος, αναποτελεσματικός και δημιουργεί μεγαλύτερο συνωστισμό αντί να οδηγήσει στην αποσυμφόρηση της κατάστασης».

«Πρέπει να ισχύει για εμάς το ίδιο που θα ισχύσει και στην εστίαση».

Τους παραβάτες περιμένει «τσουχτερό» πρόστιμο 1500 ευρώ.

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας», καταλήγει ο κ. Μόσχος.

sputniknews.gr

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.