ΤΗΣ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ

Το Υπουργείο Υγείας πήρε απόφαση λόγω κορωνοιού να μη δίνονται αντιβιώσεις σωρηδόν. Από τη μια είναι καλό γιατί είναι γνωστό στους περισσότερους πως όταν παίρνουμε συνεχώς αντιβίωση και μάλιστα όταν δεν την παίρνουμε σωστά τα μικρόβια που αντιμετωπίζουν γίνονται πιο ανθεκτικά.

Μέχρι εδώ καλά... Τι γίνετε όμως όταν ο ασθενής την έχει πραγματικά ανάγκη;

Στα νοσοκομεία, στις εφημερίες δεν δίνουν ηλεκτρονικές συνταγές που ζητούν τα φαρμακεία.

Άρα ο ασθενής ή θα πρέπει να ξαναπάει άλλη μέρα να συνταγογραφήσει ο γιατρός ηλεκτρονικά την αντιβίωση,πράγμα που σημαίνει πως θα μείνει  χωρίς  θεραπεία ποιος ξέρει  για πόσες μέρες ή να πάει σε ιδιώτη γιατρό που είτε θα επιβαρυνθεί εις διπλούν το ασφαλιστικό ταμείο είτε ο ασθενής για να λάβει επιτελούς την αγωγή του.

Τι κρύβεται λοιπόν πίσω από αυτή την ξαφνική απόφαση;
Όταν μάλιστα οι νέες συνταγές είναι άυλες και ο ασθενής δε γνωρίζει τι έχει γράψει ο γιατρός;

Πόσες τέτοιες άυλες συνταγές θα χρεωθούν στα ασφαλιστικά ταμεία και με ποιο τρόπο θα ελέγχονται;

Αν έμενα ο γιατρός μου γράψει για ουρολοίμωξη πως θα ξέρω πως στο σύστημα θα γράφει για ουρολοίμωξη κι όχι για κορωνοιό ας πούμε;

Όταν ο ασθενής που έχει ας πούμε μια ωτίτιδα και τη χρειάζεται άμεσα γιατί πονάει; 
Ένας κτηνίατρος πως θα γράψει μια αντιβίωση για ένα ζώο  με το αμκα του ιδιοκτήτη;

Αποφάσεις εν μέρει σωστές αλλά στο πόδι για άλλη μια φορά....

Παλιότερα σε νοσοκομεία και κλινικές, άφηνες το βιβλιάριο στη γραμματεία και σου έγραφε ο γιατρός τα φάρμακα. Πόσοι κοιτούσαν τις συνταγές; Έγραφαν φάρμακα σε βιβλιάρια και εκτελούσαν τις συνταγές άμεσα σε κοντινά φαρμακεία αλλά ο ασθενής δεν είχε ιδέα ούτε μπορούσε να διαβάσει τα γράμματα στις συνταγές.

Φανταστείτε τι έχει να γίνει με τις άυλες, που ο ασφαλισμένος δεν έχει πρόσβαση πια...

Χάρη στους γιατρούς; 

Χάρη στις φαρμακοβιομηχανίες; 

Ή μήπως υπάρχει κάτι που δεν ξέρουμε και χρειάζεται επάρκεια;

Ακόμα και το εμπόριο φάρμακων σε άλλες χώρες μιας κι εδώ είναι φθηνά για να βγάλουν χρήματα οι κολλητοί, όπως έκαναν με τα φάρμακα του καρκίνου, περνάει από το μυαλό μας....

Να μη μιλήσουμε για το φακέλωμα που ένας θεός ξέρει σε ποιων τα χέρια θα πέσουν, ασφαλιστικές εταιρείες κλπ

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.