Έρχονται νέα, αυστηρότερα μέτρα στην Αττική για συναθροίσεις και εκδηλώσεις Η Αττική βρίσκεται στο «κόκκινο» για αρκετές ημέρες γεγονός που οδηγεί σε νέα μέτρα περιορισμού της μετάδοσης του κορονοϊού.

Νεα μέτρα έρχονται στην Αττική μετά την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού που κρατούν την Περιφέρεια στην πρώτη θέση τις τελευταίες εβδομάδες.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής τα μέτρα θα αφορούν τις δημόσιες συναθροίσεις, την αναστολή πολιτιστικών εκδηλώσεων για 14 ημέρες, ενθάρρυνση της τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για τον περιορισμό των μετακινήσεων.
Μητσοτάκης και Τσιόδρας σε σύσκεψη για τον κορονοϊό στο Μέγαρο Μαξίμου, 18 Σεπτεμβρίου 2020


Τις αναλυτικές ανακοινώσεις θα κάνει το απόγευμα, στις 18:00, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ στην ενημέρωση θα μετέχει ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, στη θέση του Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο καθηγητής, πάντως, συμμετείχε το πρωί στη σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ξεκαθαρίζοντας ότι υπάρχει δεύτερο κύμα κορονοϊού σε όλο τον κόσμο.

Ειδικότερα για την Αττική, ανέφερε ότι ο χάρτης θετικότητας ξεπερνά το 5%, με τη σταδιακή άνοδο των τελευταίων εβδομάδων να την κατατάσσει στο πορτοκαλί.
Καρέκλες σε μαγαζί στην Αθήνα


Υπογραμμίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης στην Αττική, ο Πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τα μέτρα που λαμβάνονται σε αυτή τη φάση στοχεύουν και στην αποφυγή μέτρων που θα έχουν βαρύ οικονομικό αντίκτυπο.

Τα στοιχεία σχετικά με την Αττική έχουν σημάνει συναγερμό στους ειδικούς, με τις φωνές που κάνουν λόγο για lockdown να πληθαίνουν μέρα με τη μέρα.

Τελευταία τοποθέτηση προς αυτή την κατεύθυνση ήταν αυτή της προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών κας Ματίνας Παγώνη, η οποία σημείωσε πως «είναι λογικό να έχουμε 15 μέρες lockdown στην Αττική. [...] Με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων εννοείται το lockdown».


https://sputniknews.gr

 

 Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.