Συμφωνία στο Μαρόκο για τη Λιβύη


Συμφωνία επήλθε σύμφωνα με πληροφορίες στο Μαρόκο μεταξύ της κυβέρνησης της Τρίπολης και της Βεγγάζης για τη Λιβύη.

Συγκεκριμένα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στα ακόλουθα 6 σημεία:

1. Σχηματισμό κυβέρνησης με ορίζοντα 18 μηνών όπου 6 υπουργοί βασικών υπουργείων θα διοριστούν κοινή συναινέσει. Τα βασικά υπουργεία είναι: υπ. Άμυνας, υπ. Εξωτερικών, υπ. Εσωτερικών, υπ. Οικονομικών και υπ. Πετρελαίων.

2. Διεξαγωγή εκλογών σε 18 μήνες το αργότερο

3. Αποχώρηση όλων των ξένων στρατιωτικών, παραστραστρατιωτικών και μισθοφορικών δυνάμεων από τη Λιβύη στο αμέσως επόμενο διάστημα.

4. Διορισμός διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Λιβύης κοινή συνεναίσει.

5.  Σε περίπτωση μη συμφωνίας σε πρόσωπα για τους υπουργικούς θώκους, τότε αναλαμβάνουν οι δυνάμεις που συμμετείχαν στη διαδικασία του Μαρόκου να προτείνουν ονόματα Λιβύων αξιωματούχων.

6.  Παραιτείται ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης της Τρίπολης και παραμένει υπηρεσιακός πρωθυπουργός μέχρι τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή πληροφορίες από το bloomberg εμφανίζουν τον πρωθυπουργό της Κυβέρνησης Εθνικής Συνεννόησης (GNA) της Λιβύης Φαγέζ Αλ Σάρατζ, να παραιτείται ως τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.

 zougla.gr


Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.