Το ΝΑΤΟ καλύπτει ξεδιάντροπα την Τουρκία θέτοντας σε δοκιμασία τη σχέση του με τη Γαλλία!


Το ΝΑΤΟ καλύπτει ξεδιάντροπα την Τουρκία θέτοντας σε δοκιμασία τη σχέση του με τη Γαλλία!                                                                     

Το ΝΑΤΟ με ξεδιάντροπο τρόπο αρνείται να πάρει ξεκάθαρη θέση στην αντιπαράθεση Γαλλίας-Τουρκίας και ειδικότερα στο θέμα του εγκλωβισμού γαλλικού πολεμικού πλοίου από Τούρκους! Είναι ασύλληπτη πλέον η ασυλία που παρέχει στον Ερντογάν η δήθεν …Συμμαχία!

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters η έρευνα του ΝΑΤΟ για το περιστατικό θεωρείται πολύ…ευαίσθητη  για να συζητηθεί δημόσια! Κι αυτό γιατί   Παρίσι και  Άγκυρα διεξάγουν πόλεμο δηλώσεων , υποστηρίζουν διπλωμάτες στο Reuters! Τις ύβρεις του Ερντογάν δεν τις έχουν ακούσει;

“Το θέμα υπογραμμίζει τις δυσκολίες του ΝΑΤΟ με την Τουρκία, στην αντιπαράθεση με την Ελλάδα”, γράφει το Reuters,
Στις 10 Ιουνίου, μια γαλλική φρεγάτα σε αποστολή του ΝΑΤΟ προσπάθησε να ελέγξει φορτηγό πλοίο με σημαία  Τανζανίας, ύποπτο για λαθρεμπόριο όπλων στη Λιβύη.
Η Γαλλία ανέφερε ότι η φρεγάτα παρενοχλήθηκε από τα τουρκικά  πλοία που συνόδευαν το φορτηγό πλοίο και κατηγορεί την Τουρκία ότι παραβιάζει το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ. Η Τουρκία το αρνείται  και λέει ότι η γαλλική  φρεγάτα ήταν επιθετική.
“Φαίνεται  απίθανο ότι η έρευνα μπορεί να επιλύσει τη διαμάχη. Ένας αξιωματούχος του ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε ότι η έρευνα έχει ολοκληρωθεί, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.
«Μπήκε κάτω από το χαλί», είπε ένας Ευρωπαίος διπλωμάτης στο Reuters.

Άλλη πηγή είπε ότι η αποφασιστικότητα του ΝΑΤΟ να διατηρήσει την Τουρκία στο πλευρό της, λόγω της στρατιωτικής της επιρροής και της στρατηγικής της θέσης, το κάνει πρόθυμο να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλο του.


Από
Militaire News

 

 

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.