Εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι. Η Ελλάδα φταίει για την ένταση,η Τουρκία θέλει διάλογο, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝΕ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ!!!
ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΠΛΕΟΝ ΠΩΣ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ  ΕΓΙΝΕ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ ΣΕ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕΡΚΕΛ.


 Η Ηandelsblatt, η οποία σε άρθρο της με τίτλο  «Η Ελλάδα μπλοκάρει την πρωτοβουλία του ΝΑΤΟ για την διαμάχη φυσικού αερίου» κατηγορεί τη χώρα μας για άρνηση διαλόγου γράφοντας: 

«Στη διαμάχη για το φυσικό αέριο με την Τουρκία, η Ελλάδα εμποδίζει τις συνομιλίες που πρότεινε το ΝΑΤΟ για την αποφυγή στρατιωτικών συμβάντων στην ανατολική Μεσόγειο».

«Εκτός από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Stoltenberg, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση (σσ. της Γερμανίας) και ειδικότερα η Άνγκελα Μέρκελ προσπαθεί να μεσολαβήσει στη διαμάχη». 

«Εν τω μεταξύ, η Τουρκία ζήτησε από την Ελλάδα να εγκαταλείψει τον αποκλεισμό. "Περιμένουμε από την Ελλάδα να υποστηρίξει αυτήν την πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ", δήλωσε το Υπουργείο Εξωτερικών. Οι προγραμματισμένες συνομιλίες στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ θα πρέπει να βασίζονται σε προηγούμενες διμερείς επαφές μεταξύ των στρατιωτικών αρχών. Δεν πρόκειται για ανοιχτές συνομιλίες.

Η Άγκυρα ήταν επίσης ανοιχτή σε περαιτέρω συζητήσεις».


Και η Süddeutsche Zeitung σε άρθρο της με τίτλο η «Ελλάδα αρνείται τον διάλογο με την Τουρκία» λέει πάνω κάτω τα ίδια.

«Σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, η Άγκυρα και η Αθήνα θέλουν να μιλήσουν μεταξύ τους για να αποφύγουν στρατιωτικά συμβάντα στην ανατολική Μεσόγειο - η Αθήνα όμως αντιφάσκει αμέσως. Η καγκελάριος Μέρκελ προσπαθεί επίσης να αποτρέψει περαιτέρω κλιμάκωση της διαμάχης για το φυσικό αέριο».


«Κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ελιγμών στην περιοχή της θάλασσας, υπήρξε ακόμη και σύγκρουση μεταξύ ελληνικού και τουρκικού πολεμικού πλοίου. Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα ότι είναι υπεύθυνη για τη σύγκρουση».

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.