ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ “ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΖΗΤΑΜΕ! ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ για το Ολοκαύτωμα της Βιάννου ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ

 Ποιος είναι ο Προκόπης Παυλόπουλος; - ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

  ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ “ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΖΗΤΑΜΕ! ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ για το Ολοκαύτωμα της Βιάννου ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία, σε κλίμα συγκίνησης και αποφασιστικότητας πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή συζήτηση που οργάνωσε το βράδυ της Τετάρτης 16.9.2020 η Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου σε συνεργασία με τους Συλλόγους Βιαννιτών Αττικής «Ο Διαβάτης» και Ηρακλείου «Ο Πατούχας» υπό την αιγίδα του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Ολόκληρη τη συζήτηση μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ:

Τη συζήτηση άνοιξε ο Αντιστασιακός και πρόεδρος του ΕΣΔΟΓΕ Βασίλης Μπρακατσούλας, υμνώντας τους Κρήτες για την συμμετοχή τους στη Μάχη της Κρήτης και την ενωμένη Εθνική Αντίσταση και εξαίροντας τη συμβολή της Βιάννου στον αγώνα για την απελευθέρωση της Πατρίδας. Αναφέρθηκε επίσης στο ηρωικό κατόρθωμα των Μανώλη Γλέζου και Απόστολου Σάντα να κατεβάσουν τη σβάστικα από την Ακρόπολη, κατόρθωμα που εμπνεύστηκαν, όπως τόνισε, από την παλλαϊκή Αντίσταση της Μάχης της Κρήτης. Κάλεσε, δε, την κυβέρνηση να επαναφέρει το θέμα των ελληνικών αξιώσεων και εξέφρασε τη βούληση να συνεχίσουμε ενωμένοι τον αγώνα της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών.

Ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Καθηγητής Προκόπιος Παυλόπουλος ανέφερε ότι στον αγώνα αυτό έχουμε πετύχει την υποστήριξη μεγάλης μερίδας του νομικού κόσμου της Γερμανίας. Έπλεξε το εγκώμιο της Εθνικής μας Αντίστασης αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «κατά το Δίκαιο του Πολέμου και το Διεθνές Δίκαιο η Αντίσταση δεν είναι μόνο δικαίωμα του λαού που είναι υπό κατοχή, αλλά και υποχρέωσή του. Λαοί που δεν αντιστάθηκαν στους κατακτητές δεν έχουν Ιστορία, και δεν αξίζει να έχουν Ιστορία». Εμείς ως Έλληνες αντισταθήκαμε σε όλους τους κατακτητές. Και σ’ αυτό, ασκήσαμε δικαίωμα αλλά εκπληρώσαμε και υποχρέωση».

Ο Πρόεδρος κ. Παυλόπουλος ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν στοχεύει στην εκδίκηση αλλά επιδιώκει τη Δικαιοσύνη! Ανέλυσε το νόημα της προσφυούς διατύπωσής του ότι οι ελληνικές αξιώσεις έναντι της Γερμανίας είναι «νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες». Επανέλαβε ότι από πουθενά δεν προκύπτει ζήτημα παραίτησης ή παραγραφής, όπως άλλωστε έχει παραδεχθεί και το 1965 ο Καγκελάριος  Έρχαρτ, ο οποίος (σημείωση δική μας: σε συνάντηση με τον Ανδρέα Παπανδρέου) είχε αναγνωρίσει τις εκκρεμότητες της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Έκανε σαφές ότι ουσιαστικά η διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών ξεκινά το 1990 με την ενοποίηση της Γερμανίας και τη σύναψη της Συνθήκης «2+4» (Μόσχα 1990). Χαρακτήρισε ως «ξερή, αρνητική απάντηση, χωρίς καμία αιτιολογία» την απόρριψη της ελληνικής ρηματικής διακοίνωσης από τη γερμανική κυβέρνηση, η οποία δεν έλαβε υπόψη τη γνωμοδότηςση της Υπηρεσίας Εμπειρογνωμόνων της γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής  λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για «μία αυθαιρεσία που δεν τιμά τη Γερμανία».

Και κατέληξε: «ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΖΗΤΑΜΕ! ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ! Γι’ αυτό και θα επιμείνουμε. Θα επανέλθουμε με νέα ρηματική διακοίνωση. Δεν πρόκειται η Γερμανία να αποφύγει να πάμε σε διεθνές φόρουμ, τη Χάγη ή σε όποιο άλλο επιθυμεί. Αυτό δεν μπορεί να το αποφύγει. Εμείς οι Έλληνες ενωμένοι κάτω από την απόφαση της Βουλής θα το διεκδικήσουμε. Είμαι στρατευμένος σ’ αυτό τον αγώνα. (…) Και χρέος μου να αγωνίζομαι μαζί σας υπό οιανδήποτε ιδιότητα. Κι αυτό θα πράττω στο διηνεκές (…), είναι χρέος μου ως Έλληνας απέναντι στη μνήμη των προγόνων μας που θυσιάστηκαν στο κολαστήριο της γερμανικής κατοχής».

 

 

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.