Οι τουρκικές αρχές γκρέμισαν την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην Προύσα


Στην κατεδάφιση του ορθόδοξου ναού του Αγίου Γεωργίου στην Προύσα, γνωστού και ως η «Αγιά Σοφιά της Μπούρσα», προχώρησαν το βράδυ της Τετάρτης οι τουρκικές αρχές.

Ο ναός, αναφέρουν τα τουρκικά sites ntv.com.tr και gazeteduvar.com, είχε περάσει στην ιδιοκτησία του Δήμου Nilüfer της Προύσας το 2006 και είχε ανοίξει ως μουσείο με την ονομασία Özlüce Cultural House, όμως κατόπιν νομικής διένεξης πέρασε στα χέρια της Γενικής Διεύθυνσης Ευσεβών Ιδρυμάτων. 

Ο ναός του Αγίου Γεωργίου εκτιμάται ότι χτίστηκε το 1896 και μετά την ανταλλαγή πληθυσμών του 1923 είχε μετατραπεί σε μουσείο, αλλά τα τελευταία επτά χρόνια δεν συντηρούνταν. Η κατεδάφιση του ναού έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

zougla.gr


Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.