Ήθελαν να κλείσουν το Άγιο Όρος



Η κυβέρνηση ήθελε να κλείσει το Περιβόλι της Παναγιάς για δεκαπέντε ημέρες, αλλά αντέδρασε και δεν το δέχτηκε η Ιερά Κοινότητα της Αθωνικής Πολιτείας.

Σήμερα αναμένεται η επίσκεψη του Ρώσου πρωθυπουργού Μιχαήλ Μισούστιν στο Άγιον Όρος. 
Το κλείσιμο του Αγίου Όρους θα οδηγούσε στην ματαίωση της επίσκεψης με ότι θα σήμαινε αυτό για τις ελληνορωσικές σχέσεις.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα το Άγιον Όρος διέπεται από ειδικό καθεστώς που ορίζει το Αυτοδιοίκητο της Αθωνικής Πολιτείας, το οποίο όμως δεν επεκτείνεται σε ζητήματα, όπως αυτό που άπτεται της Δημόσιας Υγείας και για το οποίο αρμόδια είναι η πολιτική Διοίκηση του Αγίου Όρους, η οποία διορίζεται από την ελληνική Πολιτεία.

πληροφορίες pronews
Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.