Βούλιαξαν διεθνώς τα χρηματιστήρια και οι τραπεζικές μετοχές


Μεγάλες απώλειες κατέγραψαν σήμερα μετοχές και δείκτες στο ΧΑ, που τερμάτισαν στα χαμηλά ημέρας. Αδύναμος κρίκος οι τραπεζικές μετοχές, με τον κλαδικό τους δείκτη να βυθίζεται  στο -5,18%.

Στη Wall Street τα διαδοχικά ράλι διαδέχονται ισχυρές πιέσεις και ο Dow Jones υποχωρεί κατά 1,5%, ενώ ο Nasdaq  χάνει 2%. Αρνητική εικόνα και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Περίπου 1,8% χάνει ο γαλλικός Cac40, πάνω από 1% ι απώλειες του DAX.

Στο ΧΑ οι ανησυχίες για  την εξέλιξη της πανδημίας και τις επιπτώσεις της στην οικονομία περνούν πλέον σε δεύτερη μοίρα. Αναλυτές και διαχειριστές χαρτοφυλακίων εστιάζουν τώρα στον αυξανόμενο γεωπολιτικό κίνδυνο, λαμβάνοντας υπόψη και το οικονομικό και δημοσιονομικό κόστος που συνεπάγεται για τη χώρα μας η προσπάθεια ενίσχυσης της αποτρεπτικής ισχύος των ενόπλων δυνάμεων.

Προβληματισμούς προκαλεί το γεγονός ότι η Ελλάδα αναγκάζεται  να μπει σε κούρσα εξοπλισμών και σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς θα υποχρεωθεί να δαπανήσει την επόμενη τετραετία για αμυντικές προμήθειες πρόσθετο ποσό της τάξεως των 10 δισ. ευρώ (1,5% του συνολικού ΑΕΠ 4ετίας). Οι δαπάνες αυτές θα καταστήσουν εκ προοιμίου ανέφικτη την επίτευξη των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα.

Ολοι συμφωνούν ότι οι προοπτικές στα δημοσιονομικά σε συνδυασμό με την πορεία της οικονομίας σε συνθήκες παρατεινόμενης πανδημίας θα συνεχίσουν να επηρεάζουν καθοριστικά τη στρατηγική και τις κινήσεις διεθνών επενδυτικών χαρτοφυλακίων στο ΧΑ.

https://www.sofokleousin.gr/

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.