Η ταραγμένη προεκλογική περίοδος στις ΗΠΑ: Ο άσος στο μανίκι του Τραμπ και τι πρέπει να προσέξει ο Μπάιντεν



 Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ (*)

Επίσημα μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις αμερικανικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Παρά τον κοινωνικό αναβρασμό που επικρατεί στις ΗΠΑ, ειδικά μετά το θλιβερό συμβάν με τον Τζέικομπ Μπλέικ και τα αστυνομικά πυρά που δέχθηκε μπροστά στα παιδιά του, η υπόθεση της πτώσης του Ντόναλντ Τραμπ μόνο δεδομένη δεν θα πρέπει να θεωρείται.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τώρα θα παίξει όλα του τα χαρτιά προκειμένου να ανατρέψει το εις βάρος του κλίμα και οι Δημοκρατικοί θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί αν θέλουν να κερδίσουν τις εκλογές.

Μπορεί ο Τζο Μπάιντεν να έχει το προβάδισμα ωστόσο δεν θα πρέπει να επαναπαυθεί σε αυτό.

Εξάλλου μιλάμε για δημοσκοπήσεις. Αυτό που θα πρέπει να προβληματίζει το στρατόπεδο των Δημοκρατικών είναι το γεγονός της ευρείας αποδοχής που απολαμβάνει ο πρόεδρος Τραμπ από το ίδιο του το κόμμα. Το ποσοστό του ξεπέρασε ακόμη και αυτό του Ρόναλντ Ρίγκαν ενώ κάνοντας μια βόλτα στα σόσιαλ μίντια του πλανητάρχη θα προσέξει κανείς με πόσο σθένος υπερασπίζονται εκατομμύρια πολίτες τον πρόεδρο τους.

    Μιλάμε για φωνές και πρόσωπα που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αγνοήσουμε καθώς εκείνοι είναι που θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα. Ο Τραμπ είχε κάνει λόγο για την σιωπηλή πλειοψηφία πριν από μερικούς μήνες και από ότι φαίνεται ποντάρει πολύ σε αυτό.

Εν συνεχεία, ο Αμερικανός πρόεδρος όπως είδαμε και στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων, κάνει επίκληση στο συναίσθημα. Δεν ήταν λίγες οι φορές που έκανε λόγο για τον «σοσιαλιστικό κίνδυνο» που διατρέχουν οι ΗΠΑ σε περίπτωση εκλογής του Μπάιντεν. Ο Ντόναλτ Τραμπ ισχυρίζεται πως ο αντίπαλός του δεν μπορεί να ελέγξει το κόμμα του και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορέσει να εξασφαλίσει την ευημερία στην ίδια του χώρα.

Τα τελευταία του σποτάκια χτυπούν ανελέητα τον πρώην αντιπρόεδρο και τον κατηγορούν για την ανοχή του στις πράξεις βίας που λαμβάνουν χώρα αυτές τις μέρες σε πολλές πολιτείες. Πράγματι ο Τζο Μπάιντεν έχουμε ξαναπεί ότι οφείλει να καταδικάσει κάθε είδους βία και ως ηγέτης ενός προοδευτικού μετώπου θα πρέπει να λειτουργήσει περισσότερο σαν πυροσβέστης παρά ως εμπρηστής.

Οι Αμερικανοί πολίτες, σοκαρισμένοι από τις εικόνες που θυμίζουν «Αποκάλυψη» δείχνουν να είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι με την στάση του Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος Τραμπ μπορεί να μην δίχασε το Δημοκρατικό κόμμα όπως το 2016 ωστόσο κατάφερε να διχάσει ολόκληρη την κοινωνία. Η μπάλα όμως παίρνει και τους Δημοκρατικούς διότι έπεσαν στην παγίδα του. Ο κρυμμένος άσος στο μανίκι του πλανητάρχη είναι να αποδείξει στον κόσμο πιο είναι το αληθινό πρόσωπο του αντιπάλου δέους που από ότι φαίνεται πιο πολύ λειτουργεί ως «μπαχαλάκης» παρά ως παράταξη που διψάει για δικαιοσύνη.

Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ, η διοίκηση της αστυνομίας της Νέας Υόρκης εξέφρασε την πλήρης στήριξή της στο πρόσωπο του Ντόναλτ Τραμπ και κατακεραύνωσε τόσο τους ταραξίες όσο και τους Δημοκρατικούς.

Η αντίδραση ήταν μεγάλη με τον δήμαρχο της πόλης, Μπιλ Ντε Μπλάσιο και την βουλεύτερια Αλεξαντρία Οκάζιο-Κορτέζ να κάνουν λόγο για απαράδεκτη στάση. Ωστόσο ο πρόεδρος Τραμπ έδειξε ιδιαίτερα ικανοποιημένος και μάλιστα ήταν η πρώτη φορά που τον είδαμε να χαμογελάει μετά από καιρό.

    Από εδώ και πέρα ο Τζο Μπάιντεν θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός και φυσικά θα πρέπει να σταματήσει να κινείται σε αυτό το συντηρητικό μοτίβο του να περιμένει τις εξελίξεις ή ένα κοινωνικό συμβάν προκειμένου να βγει προς τα έξω. Η ιστορία θυμίζει το παραμύθι με τον λαγό και την χελώνα. Και αν ο Μπάιντεν έχει το προβάδισμα, δεν αργεί να γίνει η ζημιά και να βρεθεί να κυνηγάει εκείνος τον Τραμπ με αποτέλεσμα να δούμε ένα εκλογικό θρίλερ.

Ο Δημοκρατικός υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ οφείλει να διαψεύσει τα λεγόμενα του προέδρου των Ρεπουμπλικάνων περί έλλειψης ηγετικών ικανοτήτων και περί ακραίων αντιλήψεων που θα βλάψουν την εθνική ασφάλεια της χώρας διότι αν περαστεί αυτή η αντίληψη στο υποσυνείδητο των πολιτών τότε η εκλογική ζημιά θα είναι αναπόφευκτη.

Η πόλωση είναι μεγάλη και μέρα με τη μέρα θα βλέπουμε περισσότερα χτυπήματα και από τις δύο πλευρές. Ο Μπάιντεν θα πρέπει να βγάλει προς τα έξω την ευγενική προσωπικότητα του όπως έκανε στις αρχές και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να φερθεί αλαζονικά ή διχαστικά.

Ο μόνος τρόπος για να εξασφαλίσει την νίκη είναι να αποφύγει τα μεγάλα λόγια και τις προκλήσεις του αντιπάλου του και να καταδικάσει τις βαρβαρότητες που βλέπουμε όλο αυτό το διάστημα. Εξάλλου ο ίδιος μιλάει συνεχώς για την «ψυχή του έθνους» και την ευημερία των πολιτών που κινδυνεύουν από την προεδρία Τραμπ και την πιθανή επανεκλογή του.

(*) Opinion Writer

https://hellasjournal.com



 Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.