Στην Κύπρο το Σάββατο ο Πομπέο: Η τουρκική προκλητικότητα στην ατζέντα των επαφών


Την Κύπρο θα επισκεφθεί αύριο Σάββατο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικων, Μάικλ Πομπέο για να συζητήσει τις εξελίξεις και κυρίως την ένταση που προκαλεί στην περιοχή η κατοχική Τουρκία.

Ο κ. Πομπέο, που θα έλθει στη Λευκωσία προερχόμενος από το Κατάρ, δήλωσε πως θα επισκεφθεί την Κύπρο για να αναζητήσει μια ειρηνική λύση για την αύξηση των μεσογειακών εντάσεων και κάλεσε την Τουρκία να αποσύρει τις δυνάμεις της.

Ο Πομπέο δήλωσε ότι το ταξίδι του στην Κύπρο θα ΄΄συμπληρώσει’’ τα  τηλεφωνήματα του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Η διαμάχη “πρέπει να επιλυθεί με τρόπο διπλωματικό και ειρηνικό”, δήλωσε ο Πομπέο σε δημοσιογράφους στο αεροπλάνο του.

“Θα δουλέψω λοιπόν και σε αυτό το έργο, προσπαθώντας να βεβαιωθώ ότι κατανοώ τους κινδύνους που συνδέονται με την προοπτική του λαού της Κύπρου”, είπε.

Σημειώνεται πως την περασμένη Τρίτη την Κύπρο επισκέφθηκε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ.

ΠΗΓΗ: AFP

https://hellasjournal.com/


 Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.