Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ.. οπως τα ονομαζει ..Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ.. οπως τα ονομαζει ..

Η Βουλγαρία θα μπλοκάρει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις των Σκοπίων με την ΕΕ, εάν δεν παραδεχθούν ότι ιστορικά και γλωσσικά αποτελούν τμήμα της χώρας τους και ότι δεν υπάρχει «μακεδονική» γλώσσα.

Το εξασέλιδο κείμενο που στάλθηκε τον περασμένο Αύγουστο από τη Σόφια προς τις πρωτεύουσες των 26 κρατών-μελών παρουσιάζει τις βουλγαρικές θέσεις σε πολλά ιστορικά ζητήματα, όπως οι «εθνικές και γλωσσικές παρεμβάσεις που έγιναν στα Σκόπια τη δεκαετία του ’70, μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Όπως επισημαίνεται, μεταξύ άλλων: «Η διαδικασία ένταξης των Σκοπίων προσφέρει μια πραγματική ευκαιρία στην ηγεσία της να σπάσει τους δεσμούς με την ιδεολογική κληρονομιά και τις πρακτικές της κομμουνιστικής Γιουγκοσλαβίας. Η διαδικασία διεύρυνσης δεν θα πρέπει να νομιμοποιήσει τις εθνικές και γλωσσικές παρεμβάσεις προηγούμενων αυταρχικών καθεστώτων».


Σύμφωνα με την επίσημη βουλγαρική ιστοριογραφία, οι σλαβικής καταγωγής κάτοικοι των Σκοπίων είναι Βούλγαροι και μιλούν βουλγαρικά κι όχι σκοπιανικά, όπως ισχυρίζονται. Οι Βούλγαροι είχαν ανέκαθεν αυτήν τη στάση, αλλά πλέον ως μέλος της ΕΕ μπορούν να ασκήσουν πιέσεις.

pronews 

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.