Αισθητή στην Αττική η δόνηση των 4.2 Ρίχτερ στον κόλπο των Αλκυονίδων: Τι εκτιμά ο καθηγητής Λέκκας



Σεισμική δόνηση μεγέθους 4.2 της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 6 το πρωί, 50 χιλιόμετρα δυτικά/βορειοδυτικά της Αθήνας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 27 χιλιόμετρα νότια/νοτιοδυτικά της Θήβας, ανατολικά  των Αλκυονίδων.

Σε δηλώσεις του  (Θέμα FM) ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε εστιακό βάθος ήταν 6χλμ. και προέρχεται από μια ευαίσθητη περιοχή του Κορινθιακού κόλπου που έχει μεγάλο σεισμικό δυναμικό».

O κ. Λέκκας ανέφερε ότι «αυτοί οι σεισμοί είναι της τρέχουσας διαδικασίας της σεισμικής εξέλιξης, δεν μπορούν να δώσουν μεγαλύτερο σεισμό αν και υπάρχει εξαιρετικά μικρό ποσοστό να υπάρξει μεγαλύτερος σεισμός».

«Εντάσσεται στην κανονική σεισμικότητα. Παρακολουθούμε την εξέλιξη, δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία» συμπλήρωσε και εξήγησε ότι «έγινε αισθητή στην Αττική λόγω του μικρού εστιακού βάθους και της κατεύθυνσης των ρηγμάτων του Κορινθιακού κόλπου»

https://hellasjournal.com
Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.