Σοκ στο Αγρίνιο για τον αιφνίδιο θάνατο του 27χρονου Παναγιώτη Πλεξίδα


Mια τραγική είδηση προκαλεί μεγάλη θλίψη στο Αγρίνιο. Ο 27χρονος Παναγιώτης Πλεξίδας έφυγε αιφνιδίως απο τη ζωή την περασμένη νύχτα.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη τα περασμένα μεσάνυχτα κατά τη διαδικασία κατάσβεσης πυρκαγιάς στη θέση Χαραυγή στο Καινούργιο όπου ο νεαρός συμμετείχε ως Εθελοντής Πυροσβέστης του Σταθμού Παραβόλας.

Ο άτυχος  άνδρας  έχασε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Αγρινίου όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Για τα ακριβη αίτια του θανάτου ενεργείται η προβλεπόμενη έρευνα και θα διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Πάτρας όπου θα μεταφερθεί η σορός.

Η Πυροσβεστική εξάλλου ανακοίνωσε πως θα διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Ο  θάνατος του παλικαριού σόκαρε όλους στην τοπική πυροσβεστική και προκαλεί μεγάλο πένθος στην περιοχή.

Ο Παναγιώτης Πλεξίδας ήταν άνθρωπος της προσφοράς και του εθελοντισμού, συμμετείχε στους κοινωνικούς αγώνες και πολύ αγαπητός στην τοπική κοινωνία. Γιος εξάλλου της αγωνίστριας της Αριστεράς Βαλάντης Ευπατρίδη.

«Ακριβέ μας σύντροφε Παναγιώτη καλό ταξίδι. Θα ζεις στις μνήμες μας και στους αγώνες μας για ένα καλύτερο κόσμο και για τα μεγάλα ιδανικά, για τα οποία πρόλαβες κι αγωνίστηκες με πάθος στη σύντομη ζωή σου», αναφέρει χαρακτηριστικά στο συγκινητικό της μήνυμα η Λαϊκή Ενότητα.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου, στις 10 το πρωί στον Άγιο Κωνσταντίνο  Αγρινίου.


Ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος: θα διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση

Σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες, κατά την διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στη θέση Χαραυγή της Τ.Κ. Καινούργιου του Δήμου Αγρινίου, ο εθελοντής πυροσβέστης Πλεξίδας Παναγιώτης του Θεοδώρου ετών 27, ένιωσε αδιαθεσία και διακομίσθηκε στο Γ.Ν. Αγρινίου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατό του θα διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Λαϊκή Ενότητα:Τελευταίος χαιρετισμός στον 27χρονο σύντροφό μας Παναγιώτη Πλεξίδα

Είμαστε συγκλονισμένοι/ες. Το πένθος και η θλίψη μας είναι ανείπωτα κι απέραντα. Θρηνούμε τον θάνατο του αγαπημένου συντρόφου μας, μόλις 27 χρονών, Παναγιώτη Πλεξίδα, γιου της αγωνίστριας του λαϊκού κινήματος και της Αριστεράς Βαλάντης Ευπατρίδη.

Ο Παναγιώτης έχασε τη ζωή του ως εθελοντής πυροσβέστης  στην πρώτη γραμμή της μάχης, όπως ήταν από μικρό παιδί στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, για να σβήσει τη φωτιά σε παραλίμνια περιοχή στο Καινούργιο Αιτωλοακαρνανίας.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου, στις 10 το πρωί στον Άγιο Κωνσταντίνο του Αγρινίου.

Αγαπημένοι μας Βαλάντη, Θόδωρε, Ελενίτσα, παρότι τώρα όλα τα λόγια είναι φτώχια, κουράγιο.

Ακριβέ μας σύντροφε Παναγιώτη καλό ταξίδι. Θα ζεις στις μνήμες μας και στους αγώνες μας για ένα καλύτερο κόσμο και για τα μεγάλα ιδανικά, για τα οποία πρόλαβες κι αγωνίστηκες με πάθος στη σύντομη ζωή σου.

Αθήνα  – Αγρίνιο

6/9/2020

Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός Παραβόλας
5 ώρ.  ·
Η οικογένεια του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Παραβόλας  και του Πυροσβεστικού Σώματος πενθεί.
Ο Παναγιώτης μας έπεσε στο καθήκον.
Έφυγε από κοντά μας χθες το βράδυ.
Είμαστε συντετριμμένοι, ότι και να πούμε είναι λίγο.
Καλό σου ταξίδι και καλό παράδεισο Αδελφέ μας.



Βαρεμένος: Παρά είναι αβάσταχτη η απώλεια  για να την αντέξουν οι λέξεις

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Βαρεμένος για τον θάνατο του Παναγιώτη Πλεξίδα. Αναφέρει:

Οδύνη και σπαραγμός για την απώλεια του 27χρονου παληκαριού Παναγιώτη Πλεξίδα, την ώρα που πάλευε ως εθελοντής πυροσβέστης για την κατάσβεση πυρκαγιάς.

Ένα παληκάρι που έστυβε την πέτρα και είχε βιωματικά το αίσθημα της αλληλεγγύης χάθηκε βυθίζοντας στο απέραντο πένθος την οικογένεια και τους συντρόφους του.

Παρα είναι αβάσταχτη η απώλεια για να την αντέξουν οι λέξεις.

Καλό ταξίδι!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Θα τον θυμόμαστε πάντα για την αυταπάρνηση  και για το ζεστό χαμόγελο του.

Η Τ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφέρει:

Αποχαιρετάμε με πόνο καρδιάς τον φίλο, συναγωνιστή και σύντροφο, Πάνο Πλεξίδα. Ο Πάνος, έπεσε σε ώρα καθήκοντος, προσφέροντας τη δική του ζωή για την προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος,χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Καινούριο, όπου συμμετείχε ως Εθελοντής Πυροσβέστης του Πυροσβεστικού Σταθμού Παραβόλας.

Ο Πάνος, ήδη από τα μαθητικά του χρόνια, οργανώθηκε στην Αριστερά και δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται για το δίκιο του λαού. Πρωτοστάτης στα τοπικά κινήματα της περιοχής, μέσα από τις  γραμμές του Αριστερού Ρεύματος και της Λαϊκής Ενότητας, βρισκόταν πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη. Στάθηκε δίπλα σε κάθε αγώνα του αντιφασιστικού και του φοιτητικού κινήματος της περιοχής αλλά και στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς, διωκόμενος πολλές φορές για την κοινωνική και πολιτική του δράση.

Θα τον θυμόμαστε πάντα για την αυταπάρνηση του, την αυτοθυσία του, τη μαχητικότητα του αλλά και για το ζεστό χαμόγελο του. Τα θερμά μας συλλυπητήριαστην οικογένεια και τουςφίλους του. Η σκέψη μας είναι μαζί τους.

Αποχαιρετούμε τον Πάνο, αύριο Δευτέρα 7/9/2020 και ώρα 10 π.μ. στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου στο Αγρίνιο.

Ανακοίνωση της  Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος

H Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος, συντετριμμένη, εκφράζει την βαθιά της οδύνη για την απώλεια του συναδέλφου Εθελοντή Αρχιπυροσβέστη Πλεξίδα Παναγιώτη, 27 ετών, εν ώρα υπηρεσίας κατά την διάρκεια κατάσβεσης αγροτικής πυρκαγιάς στην περιοχή Χαραυγή Αγρινίου χθες το βράδυ.

Ο Παναγιώτης Πλεξίδας κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα ως εθελοντής πυροσβέστης στις 11/8/2011, υπηρέτησε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου και πριν λίγους μήνες είχε μετακινηθεί στον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό Παραβόλας Αγρινίου. Εργαζόταν ως Ασφαλιστικός Σύμβουλος και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία του Αγρινίου.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του, στους οικείους και στους συναδέλφους του.
Καλό σου ταξίδι και καλό παράδεισο Παναγιώτη.






https://www.agrinionews.gr
Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.