Σεισμός στην Αττική -Χουλιάρας: 20 μετασεισμοί σε ένα 24ωρο Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΥ
Στη μετασεισμική δραστηριότητα της δόνησης των 4,3 Ρίχτερ, που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης αναφέρεται σε ανάρτησή του ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας.

Οπως αναφέρει, μετά τον σεισμό που ταρακούνησε την Αττική, μέσα σε ένα 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 20 μετασεισμοί. Ο κ. Χουλιάρας τονίζει πως δεν υφίσταται η πιθανότητα διέγερσης γειτονικών ρηγμάτων, όπως για παράδειγμα της Πάρνηθας.
Η ανάρτηση του Γ. Χουλιάρα για τον σεισμό

«20 σεισμοί έχουν καταγραφεί και αναλυθεί τις πρώτες 24 ώρες μετά τα 4,3 Ρίχτερ χθες το απόγευμα στην περιοχή του Μαραθώνα. Το μεγαλύτερο μέγεθος ήταν τα 3,3 Ρίχτερ που έγιναν χτες και οι υπόλοιποι σεισμοί μεχρι στιγμής έχουν μικρότερα μεγέθη και δεν γίνονται αισθητοί ούτε δημιουργούν ζημιές. Η συγκεκριμένη περιοχή καλύπτεται από μικρά ρήγματα και έχει ξανά στο παρελθόν παρουσιάσει παρόμοιες μικροσεισμικές δραστηριότητες και πιθανότητα διέγερσης γειτονικών ρηγμάτων π.χ Πάρνηθας δεν υφίσταται λόγω του μικρού μεγέθους των σεισμών της μέχρι τώρα ακολουθίας. Στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών παρακολουθούμε ενόργανα το φαινόμενο σε εικοσιτετράωρη βάση και σας ενημερώνουμε συνεχώς από το επιχειρησιακό κέντρο στο Θησείο και την ιστοσελίδα μας. Σας εύχομαι ένα καλό και ήσυχο Σαββατοκύριακο και αν χρειαστεί θα επανέλθω στο θέμα», έγραψε ο σεισμολόγος.


20 σεισμοί έχουν καταγραφεί και αναλυθεί τις πρώτες 24 ώρες μετά τα 4,3 Ρίχτερ χθες το απόγευμα στην περιοχή του Μαραθώνα. Το μεγαλύτερο μέγεθος ήταν τα 3,3 Ρίχτερ που έγιναν χτες και οι υπόλοιποι σεισμοί μεχρι στιγμής έχουν μικρότερα μεγέθη και δεν γίνονται αισθητοί ούτε δημιουργούν ζημιές. Η συγκεκριμένη περιοχή καλύπτεται από μικρά ρήγματα και έχει ξανά στο παρελθόν παρουσιάσει παρόμοιες μικροσεισμικές δραστηριότητες και πιθανότητα διέγερσης γειτονικών ρηγμάτων π.χ Πάρνηθ... See More

https://www.iefimerida.gr/


Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.