Συνετρίβη αεροσκάφος στην Ουκρανία




Μεταγωγικό αεροπλάνο του ουκρανικού στρατού συνετρίβη απόψε στην περιοχή του Χαρκόβου, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν 'νεκροί και τραυματίες", ανακοίνωσαν οι εθνικές αεροπορικές δυνάμεις.

Το αεροπλάνο αυτό, τύπου Antonov-26, συνετρίβη κατά την προσγείωση, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση. "Εκτός από το πλήρωμα, φοιτητές του Ινστιτούτου των ουκρανικών αεροπορικών δυνάμεων του Χαρκόβου επέβαιναν σε αυτό. Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες", σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας, τουλάχιστον 20 άτομα σκοτώθηκαν στο ατύχημα, ενώ άλλα δύο έχουν μεταφερθεί νοσοκομεία σε σοβαρή κατάσταση με εγκαύματα. Αρχικά, επιβεβαιώθηκαν 18 θύματα.

powered by Rubicon Project
Σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη, τη ζωή τους έχασαν 22 άτομα, δύο επέζησαν και η τύχη τεσσάρων αγνοείται για την ώρα. 

«Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, υπήρχαν 28 άτομα στο αεροσκάφος, συμπεριλαμβανομένων 7 αξιωματικών και 21 στρατιωτών. Δυστυχώς, 22 άτομα πέθαναν, 2 επέζησαν (1 σε κρίσιμη κατάσταση), η τύχη των τεσσάρων αυτή τη στιγμή είναι άγνωστη», ανέφερε ο κυβερνήτης.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 28 άτομα: 7 μέλη πληρώματος και 21 δόκιμοι, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπήρχαν τραυματισμοί και θάνατοι, αλλά ο επικεφαλής της περιοχής του Χάρκοβο, Oleksiy Kucher, είπε ότι υπήρχαν επίσης επιζώντες από τη συντριβή.

Επικαλούμενο πηγή στο Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων Depo.Kharkiv ανέφερε ότι στο αεροσκάφος ενδέχεται να επέβαιναν 10 δόκιμοι και ένας εκπαιδευτής. Σύμφωνα με την πηγή του πρακτορείου, η καταστροφή συνέβη περίπου στις 20.45 (17:45 GMT) κοντά στην πόλη Τσουχουίβ. Η πηγή πρόσθεσε ότι οι δόκιμοι του Πανεπιστημίου Kharkov Air Force πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική πτήση στο αεροπλάνο. 

zougla.gr

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.