«Ιανός»: Η υψηλότερη ολική βροχόπτωση στη Γαβαλού- Έπεσαν 123 χιλιοστά βροχής! Σε Μακρυνεία και Αγρίνιο τα μεγαλύτερα ύψη βροχήςΗ υψηλότερη ολική βροχόπτωση καταγράφηκε στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας από το ξεκίνημα του «Ιανού» και ήταν ίση με 123 χιλιοστά.

Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ο ολικός υετός (ι) όπως αυτός καταγράφηκε από το δίκτυο αυτομάτων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr από την αρχή της Πέμπτης 17/09 έως το πρωί της Παρασκευής 18/09 (Χάρτης 1) και (ιι) όπως αυτός εκτιμήθηκε με χρήση κατάλληλου αλγόριθμου που συνδυάζει δεδομένα δορυφόρων και μοντέλων για το ίδιο περίπου χρονικό διάστημα (Χάρτης 2).

Όπως προκύπτει από τον Χάρτη 1 η υψηλότερη ολική βροχόπτωση καταγράφηκε στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας και ήταν ίση με 123 χιλιοστά. Σαφώς μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στις θαλάσσιες περιοχές, όπως φαίνεται και στον Χάρτη 2, με το μέγιστο να σημειώνεται στα ανοιχτά του Ιονίου και να είναι ίσο με 186 χιλιοστά.Σε Μακρυνεία και Αγρίνιο τα μεγαλύτερα ύψη βροχής:

Μέγιστα ύψη βροχής μέχρι στιγμής σε λίτρα ανα τετραγωνικά μέτρο:
ΓΑΒΑΛΟΥ ΑΙΤΛ/ΝΙΑΣ 104 (οσο περίπου βρέχει στην Αττικη σε 3 μήνες )
ΑΓΡΙΝΙΟ 83.6
ΠΗΝΕΙΑ ΗΛΕΙΑΣ 61.8
Κ. ΒΛΑΣΙΑ ΑΧΑΙΑΣ 59
ΜΥΡΙΚΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ 58
ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ-ΠΟΛΗ 54.4
ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ 52.8
ΜΑΚΡΑΚΩΜΗ 49
ΛΕΥΚΑΔΑ 42.8

https://www.agriniopress.gr

 Υ,Γ,Τα τελευταία χρόνια ο τόπος καταγωγής του Η ΓΑΒΑΛΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  είναι πρώτη κ στην ζέστη κατά τους θερινούς μήνες αλλά κ τώρα στο φθινόπωρο με την μέγιστη βροχόπτωση..Δεν ξέρω τι θα γίνει τόν χειμώνα,,!!

ΝΑΤΑΣΑ

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.