ΑΑΔΕ: Χτυπά την πόρτα σε 10.000 φορολογούμενους για…ξεχασμένα εισοδήματα


ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΩΤΑ. 

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΣΕΣ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ. 
ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΧΡΕΗ Η ΑΑΔΕ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΙ ΑΛΛΑ;;;; 
 
ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΟΥΝ ΟΤΑΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΗΔΗ ΜΑΣ ΠΝΙΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΨΩΝΙΖΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ;;;

Ειδοποίηση από την ΑΑΔΕ για εισοδήματα του 2014 θα λάβουν σε λίγες μέρες 10.000 φορολογούμενοι.

Όπως δήλωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής μιλώντας  στο Olympia Forum «στα τέλη Ιανουαρίου υιοθετήσαμε, οριστικοποιήσαμε, τους κανόνες και τις διαδικασίες δύο νέων σύγχρονων ελεγκτικών μεθόδων, έμμεσων τεχνικών ελέγχου για τις επιχειρήσεις. Είναι ελεγκτικές μέθοδοι, που προηγμένες φορολογικές διοικήσεις χρησιμοποιούν ήδη εδώ και αρκετά χρόνια, προκειμένου να εντοπίζουν, αν θέλετε, κρυμμένα εισοδήματα των επιχειρήσεων.

Δυστυχώς, ο κορονοϊός μας βρήκε πάνω στην προσπάθεια αυτή. Αναγκαστικά, όπως και σε όλο τον πλανήτη, αν θέλετε, γιατί παρακολουθώ πολύ στενά τις εξελίξεις και σε άλλες φορολογικές διοικήσεις, οι προτεραιότητες άλλαξαν. Προτεραιότητα πλέον ήταν και είναι να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Θυμίζω αναπτύξαμε, σε εξαιρετικά γρήγορο χρόνο, μία σειρά πλατφορμών για τη χορήγηση ενισχύσεων στους πολίτες. Μόνο από το mybusinessupport έχουν δοθεί στις επιχειρήσεις πάνω από δυο δισεκατομμύρια αυτή τη στιγμή, χωρίς μία επίσκεψη στην εφορία. Πλέον, όμως, πρέπει να γίνουν και κάποιες διασταυρώσεις.

Ήδη, λοιπόν, έχουμε εντοπίσει ένα πλήθος περιπτώσεων, όπου πολίτες είτε ξέχασαν, σύμφωνα με τα δικά μας στοιχεία, να δηλώσουν αναδρομικά εισοδήματα του 2014, είτε ξέχασαν να δηλώσουν τρέχουσες αμοιβές του 2014 και βεβαίως είναι και η πρώτη χρονιά όπου θα εφαρμόσουμε και την ανταλλαγή πληροφοριών από το εξωτερικό.

Θα σας έλεγα ότι έχουμε περίπου 100.000 τέτοιες περιπτώσεις, οι οποίες είναι προς εξέταση και για τις οποίες θα αρχίσουμε να στέλνουμε ειδοποιήσεις στους πολίτες, επισημαίνοντας τα δικά μας ευρήματα και καλώντας τους είτε να δικαιολογήσουν αυτό που εμείς βλέπουμε ως ορθό, είτε να προχωρήσουν στις αναγκαίες ενέργειες, πριν προχωρήσουμε εμείς στον καταλογισμό».


Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.