Καταρρίφθηκε τουρκικό ελικόπτερο από το PKK

 Νάσος Μπράτσος

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) καταρρίφθηκε από δυνάμεις του, ένα τουρκικό ελικόπτερο στο ιρακινό Κουρδιστάν, ως αντίποινα για τον θάνατο ενός εκ των διοικητών του μαζί με δύο Ιρακινούς υψηλόβαθμους αξιωματούχους.

Ο δήμαρχος του Κάνι Μάσι, της κοινότητας όπου κατέπεσε το ελικόπτερο κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, επιβεβαίωσε τη συντριβή ενός τουρκικού αεροσκάφους στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Οι δυνάμεις μας διεξήγαγαν μια επιχείρηση εναντίον ελικοπτέρων Sikorsky και κατέρριψαν ένα από τα τουρκικά αεροσκάφη», σημειώνουν σε ένα δελτίο τύπου οι Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας, η ένοπλη πτέρυγα του PKK.

«Δέκα λεπτά μετά τη συντριβή του πρώτου ελικοπτέρου, ένα άλλο επλήγη και αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία», προστίθεται στο κείμενο.

Ο Σερμπέστ Ακράουι, ο δήμαρχος του Κάνι Μάσι, διαβεβαίωσε το Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τον δεύτερο στόχο ούτε την έκταση των ζημιών, καθώς η πρόσβαση στην εμπόλεμη ζώνη είναι περιορισμένη.

«Η επιχείρηση αυτή διεξήχθη στη μνήμη του μάρτυρα Ακίντ Καρζάν και δύο Ιρακινών αστυνομικών που σκοτώθηκαν σε μια αεροπορική επιδρομή του τουρκικού στρατού κατοχής», διευκρινίζει το δελτίο τύπου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

ert.gr

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.