Εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας κινείται το Oruc Reis


Εκτός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας φαίνεται πως κινείται τις τελευταίες ώρες το τουρκικό ευρευνητικό πλοίο Oruc Reis.
Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο συνεχίζει την πορεία του ανατολικά, εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, ωστόσο  βρίσκεται ακόμα στα όρια της παράνομης NAVTEX της Άγκυρας.

Δείτε την θέση του πλοίου στον σχετικό χάρτη.

Σύμφωνα με πηγές από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, το τουρκικό σκάφος που συνοδεύεται από τουρκικά πολεμικά, πλέει με ταχύτητα 4 κόμβων και παρακολουθείται στενά από πλοία του ελληνικού πολεμικού ναυτικού.

Την είδηση επιβεβαίωσε και το Αθηναϊκό Πρακτορείο μεταδίδοντας τα ακόλουθα:
«Σύμφωνα με νεότερες πλη
ροφορίες, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Oruc Reis»  εξήλθε της ελληνικής υφαλοκρηπίδας προ 20λέπτου και κινείται  με βορειοανατολική πορεία, εντός της κυπριακής ΑΟΖ, και εντός της παρανόμου εκδοθείσας τουρκικής NAVTEX».

ΑΠΕ ΜΠΕ

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.