Κατάπαυση του πυρός σε όλη την Λιβύη και εκλογές ανακοίνωσε o Φ.Σάρατζ


Κατάπαυση του πυρός σε όλη την Λιβύη και εκλογές ανακοίνωσε o Φ.Σάρατζ                                       

H  κυβέρνηση του Φ.Σάρατζ μονιμοσ κατοικος Κων/πολης Τουρκοκαταριανων  συμφροντων με έδρα την Τρίπολη ανακοίνωσε την άμεση κατάπαυση του πυρός στην Λιβύη, όπως αναφέρει το Reuters επικαλούμενο ανακοίνωση του ίδιου του Φαγέζ αλ Σάρατζ.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι ζητάει την διενέργεια εκλογών για την εκλογή προέδρου, κυβέρνησης και κοινοβουλίου τον Μάρτιο του 2021.

Όπως μεταδίδει το δίκτυο Al Arabiya, ο πρωθυπουργός Φαγέζ αλ-Σάρατζ
 «έδωσε εντολή σε όλες τις στρατιωτικές δυνάμεις να προχωρήσουν σε άμεση κατάπαυση του πυρός και όλων των πολεμικών επιχειρήσεων σε ολόκληρη τη λιβυκή επικράτεια».

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Αυγούστου, οι υπουργοί Άμυνας της Τουρκίας και του Κατάρ, Χουλουσί Ακάρ και Xαλίντ Μπιν Μοχάμαντ αλ Ατίγια, καθώς και ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, επισκέφθηκαν την πρωτεύουσα της Λιβύης Τρίπολη κατά την οποία αποφασίστηκε η χρηματοδότηση από το Κατάρ της τουρκικής ναυτικής βάσης στην Μισράτα.


Η κατάπαυση του πυρός σημαίνει επί της ουσίας την διατήρηση των δύο πόλων εξουσίας στην Λιβύη και διατηρεί και την πιθανότητα ακόμα και διαίρεσης της λιβυκής επικράτειας σε δύο de facto λιβυκά κράτη.


Συν τοις άλλοις ο Σάρατζ ζητάει από τον Χαλίφα Χάφταρ να να αποστρατικοποιήσει την Σύρτη και την βάση της Τζούφρα


Αιγυπτος ..Ο προεδρος  Αλ-Σίσι χαιρετίζει την απόφαση για εκεχειρία στη Λιβύη




Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.