H MINEAΠΟΛΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ,,ΑΝΑΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΕ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΤΡΑΜΠ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Μινεάπολη μετά την αυτοκτονία Αφροαμερικανού υπόπτου
H MINEAΠΟΛΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ,,ΑΝΑΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΕ ΟΛΩΝ ΤΩΝ  ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ  ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΤΡΑΜΠ 
ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΟ Η ΑΝΑΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ,ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟ 1961 ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΙΕΞΗΧΘΕΙ ΜΕ 7 ΠΑΙΚΤΕΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ,,ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ .....
ΟΛΟΙ ΦΕΡΟΝΤΕ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ,,,ΟΛΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ 
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Μινεάπολη μετά την αυτοκτονία Αφροαμερικανού υπόπτου 
Ο κυβερνήτης της Μινεσότα Τιμ Γουόλτς κήρυξε τη Μινεάπολη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά τις βίαιες διαδηλώσεις που ξέσπασαν χθες Τετάρτη το βράδυ μετά την αυτοκτονία ενός Αφροαμερικανού κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία.
Ο δήμαρχος της Μινεάπολης Τζέικομπ Φρέι επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις μαζικές λεηλασίες καταστημάτων, τις καταστροφές περιουσίας και τις ταραχές που σημειώθηκαν στην πόλη, όπως δήλωσε ο ίδιος. Οι αρχές επίσης κατήγγειλαν τη διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον θάνατο του υπόπτου.
Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης από το σημείο όπου ο ύποπτος αυτοκτόνησε, στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα ο άνδρας να σηκώνει ένα όπλο και να αυτοπυροβολείται.
Αστυνομικοί καταφθάνουν στο σημείο όπου αυτοκτόνησε ο Αφροαμερικανός ύποπτος
Αστυνομικοί καταφθάνουν στο σημείο όπου αυτοκτόνησε ο Αφροαμερικανός ύποπτος
Ο άνδρας, ένας Αφροαμερικανός η ταυτότητα του οποίου δεν έχει δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα, καταζητούνταν για τον φόνο ενός άλλου νωρίτερα χθες Τετάρτη σε ένα χώρο στάθμευσης στο κέντρο της Μινεάπολης. Περπατούσε σε δρόμο της πόλης όταν η αστυνομία τον εντόπισε. Τότε εκείνος πλησίασε την είσοδο ενός κτιρίου, έβγαλε ένα όπλο που είχε στην κατοχή του και αυτοκτόνησε, την ώρα που περαστικοί τράπηκαν σε φυγή.
«Είναι ένα τραγικό συμβάν για όλους τους εμπλεκόμενους», σχολίασε ο Φρέι. «Αυτό που χρειάζεται τώρα η πόλη είναι να επουλώσει τις πληγές της, όχι άλλη καταστροφή περιουσιών», πρόσθεσε.
Παρά τη δημοσιοποίηση του βίντεο μόλις 90 λεπτά μετά το συμβάν, το πλήθος των διαδηλωτών δεν φάνηκε να ηρεμεί.
Στη Μινεάπολη έχουν πραγματοποιηθεί πολλές κινητοποιήσεις μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη βίαιη προσαγωγή του από λευκούς αστυνομικούς τον Μάιο.
Ο θάνατος του Φλόιντ από ασφυξία, αφού ένας αστυνομικός είχε γονατίσει πάνω στον σβέρκο του για σχεδόν εννέα λεπτά, προκάλεσε τεράστιο κύμα διαδηλώσεων και κινητοποιήσεων κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ.
Εξάλλου την Κυριακή αστυνομικός στην Κενόσα του Ουισκόνσιν πυροβόλησε επτά φορές πισώπλατα έναν άλλο Αφροαμερικανό, τον Τζέικομπ Μπλέικ, αφήνοντάς τον παράλυτο. Ένα περιστατικό που τροφοδότησε νέες κινητοποιήσεις.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.