Σε κώμα μέλος της αντιπολίτευσης στη Ρωσία



Ο Αλεξέι Ναβάλνι, προσωπικότητα της αντιπολίτευσης στη Ρωσία, είναι ο επικεφαλής του Ιδρύματος κατά της Διαφθοράς το οποίο βρίσκεται υπό ποινική έρευνα για το φερόμενο ξέπλυμα περίπου ενός δισεκατομμυρίου ρούβλια (15,3 εκατομμύρια δολάρια).

Η προσωπικότητα της αντιπολίτευσης της Ρωσίας, ο Αλεξέι Ναβάλνι, μπήκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας την Πέμπτη λόγω «δηλητηρίασης», όπως ισχυρίστηκε η γραμματέας Τύπου, Κίρα Γιάρμις, μέσω Twitter.

«Σήμερα το πρωί ο Ναβάλνι επέστρεφε στη Μόσχα από το Τομσκ. Ένιωθε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της πτήσης. Ο Αλεξέι έχει τοξική δηλητηρίαση. Είμαστε τώρα σε ασθενοφόρο... Συνδέθηκε με έναν τεχνητό αναπνευστήρα. Ζητήσαμε να φέρουμε την αστυνομία στο νοσοκομείο» έγραψε στο Twitter. 
Σύμφωνα με την ίδια, ο Ναβάλι θα μπορούσε να είχε δηλητηριαστεί από κάτι που προστέθηκε στο τσάι του, καθώς ήταν το μόνο πράγμα που είχε πιει για όλο το πρωί.

«Ο Ναβάλνι είναι σε μονάδα εντατικής θεραπείας, η κατάστασή του είναι σοβαρή» δήλωσε ο επικεφαλής γιατρός, Αλεξάντερ Μουράχοφσκι στο Sputnik.

Η γραμματέας Τύπου ισχυρίστηκε επίσης ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ναβάλνι δηλητηριάστηκε. Το 2019, μετά τη σύλληψή του για τις εκκλήσεις του για συμμετοχή σε μη εξουσιοδοτημένη διαδήλωση στη Μόσχα, ο Ναβάλνι νοσηλεύτηκε με διάγνωση οξείας αλλεργικής αντίδρασης. Οι γιατροί, ωστόσο, δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν τι ακριβώς προκάλεσε το πρόβλημα υγείας.

Ο Ναβάλνι που είναι επικεφαλής του Ιδρύματος κατά της Διαφθοράς έχει συλληφθεί πολλές φορές. Μάλιστα, φυλακίστηκε για ένα μικρό διάστημα τον Ιούλιο του 2013 για κατηγορίες υπεξαίρεσης. Τον Δεκέμβριο του 2016, ο Ναβάλνι ανακοίνωσε την απόφασή του να αναλάβει την προεδρία κατά τις εκλογές του 2018, αλλά αποκλείστηκε από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Ρωσίας λόγω των προηγούμενων κατηγοριών εναντίον του.

Σημειώνεται ότι η αστυνομία του Τομσκ εξετάζει ήδη τις πληροφορίες ότι ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος θα μπορούσε να έχει δηλητηριαστεί στο αεροδρόμιο της πόλης όπως δήλωσε στο Sputnik ο εκπρόσωπος του τμήματος του Τομσκ του ρωσικού Υπουργείου Εσωτερικών, Μιχαήλ Μιχαήλοφ.

https://sputniknews.gr/

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.