Τραβάει το σκοινί η Τουρκία: «Εσείς να φύγετε από την τουρκική ΑΟΖ» απαντούν στην ελληνική πλευρά


Κλιμακώνεται η ένταση στην ελληνική υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου πλέει για δεύτερη μέρα το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Oruc Reis» συνοδεία πολεμικών σκαφών, με την Τουρκία να εντείνει τις πιέσεις, συνεχίζοντας την προκλητική της τακτική.

Κι αυτό γιατί, στα μηνύματα που εκπέμπουν διαρκώς οι ελληνικές φρεγάτες ότι πρέπει να αποχωρήσουν το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis και τα συνοδευτικά τουρκικά πλοία από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, οι κυβερνήτες των τουρκικών φρεγατών απαντούν ότι βρίσκονται εντός της «τουρκικής υφαλοκρηπίδας».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, οι κυβερνήτες των τουρκικών πλοίων απαντούν στους Έλληνες κυβερνήτες ότι δεν πλέουν εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας αλλά «εντός της τουρκικής ΑΟΖ». Άρα θα πρέπει εκείνοι να εξέλθουν από την «τουρκική ΑΟΖ», όπως λένε χαρακτηριστικά.

Υπό την στενή παρακολούθηση των ελληνικών πολεμικών πλοίων, το τουρκικό σεισμογραφικό «Oruc Reis» κινείται με δυτική κατεύθυνση προς τη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Καρπάθου με μικρή ταχύτητα.


https://www.zougla.gr/

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.