Ο κυκλώνας Λόρα απειλεί τη Λουιζιάνα και το Τέξας


Σε λίγες ώρες οι ακτές της Λουιζιάνα και του Τέξας θα δεχτούν σφοδρό πλήγμα από τον τυφώνα Λορα.
Ο τυφώνας πλησιάζει την περιοχή με ταχύτητες ανέμων άνω των 240-250 χλμ/ώρα. Βρίσκεται στην κατηγορία 4 της πεντάβαθμης κλίμακας, με υπαρκτές πιθανότητες να αγγίξει και την 5η κατηγορία σε λίγες ώρες.
Να τονιστεί ότι ο τυφώνας Κατρίνα έφτασε σε στεριά ως κατηγορίας 3.
 Ο κυκλώνας Λόρα μπορεί να προκαλέσει "θανατηφόρα" άνοδο των υδάτων, εν δυνάμει "καταστροφική", εξαιρετικά ισχυρούς ανέμους καθώς και ξαφνικές πλημμύρες", προειδοποιεί το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων στο τελευταίο δελτίο του.
"Ο κυκλώνας Λόρα είναι πολύ επικίνδυνος και ενισχύεται γρήγορα. Να ακούτε τους τοπικούς αξιωματούχους. Είμαστε μαζί σας!", έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.
Ο κυκλώνας βρισκόταν στις 21.00 ώρα Ελλάδας 320 χλμ. νοτίως της παράκτιας πόλης Λέικ Τσαρλς, στη Λουιζιάνα, που φημίζεται για τα μεγάλα κέντρα της διύλισης πετρελαίου και απειλείται με πλημμύρες.
 Οι κάτοικοί της επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητα όταν έλαβαν εντολή υποχρεωτικής εκκένωσης.
"Πιστεύαμε ότι θα προσπαθούσαμε να το ξεπεράσουμε στο σπίτι, αλλά ακούσαμε ότι θα είναι πάρα πολύ σφοδρό", δήλωσε ο Τζίμι Ρέι, κάτοικος που εγκατέλειπε την πόλη.
Η υπεύθυνη για την εκκένωση 'Αντζελα Τζουέτ διευκρίνισε ότι νέα πρωτόκολλα αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή λόγω της πανδημίας Covid-19.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.