Εκατοντάδες στρέμματα δάσους καταστράφηκαν στην Κέρκυρα. Το ειχε πει ο Πρωθυπουργος!


Εκατοντάδες στρέμματα δάσους καταστράφηκαν στην Κέρκυρα. Το είχε πει ο Πρωθυπουργός οτι κάποια στιγμή θα καεί!!!Το είπε τυχαία ή γνώριζε κάτι;Η πυρκαγιά, σήμερα το πρωί έχει περιοριστεί, αλλά παραμένουν ενεργές εστίες, σύμφωνα με το corfutvnews.gr.

Από την Πυροσβεστική εκτιμάται ότι έχουν καεί περίπου 200 στρέμματα παρθένας δασικής έκτασης.
Η φωτιά ξέσπασε μετά τις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής και επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Κινητοποιήθηκε το Λιμενικό αλλά και ιδιωτικά σκάφη για να απομακρυνθούν οι λουόμενοι που βρίσκονταν στην περιοχή.

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο του Ερημίτη ήταν τα μέλη του συλλόγου Ερημίτη Πλους, οι οποίοι βοήθησαν και εκείνοι στο δύσκολο έργο της Πυροσβεστικής.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Φατήρας μιλώντας στο Corfutv επεσήμανε ότι έχει γίνει μια μεγάλη ζημιά και έχει καταστραφεί το πολεοδομικό τμήμα και έχει περάσει και δίπλα σε άλλη περιουσία.

«Είμαστε στεναχωρημένοι από την κατάσταση. 30 χρόνια τον έχουμε τον Ερημίτη και δεν έπαθε ζημιά και τώρα που πέρασε σε άλλα χέρια έγινε αυτή η καταστροφή», είπε ο κ. Φατήρας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.