Έφτασαν στην Κύπρο τα μαχητικά της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας


Έφτασαν στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», στην Πάφο δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου "Rafale", και ένα μεταγωγικό αεροπλάνο τύπου C-130 της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του κυπριακού σάιτ Sigmalive, Γάλλοι στρατιωτικοί τεχνοκράτες επισκέφτηκαν τις προηγούμενες μέρες τα Λιμάνια Λάρνακας και Λεμεσού για να εξετάσουν υποδομές υποδοχής γαλλικών πλοίων, καθώς η ναυτική βάση στο Μαρί είναι σε φάση αναβάθμισης.

Η παρουσία γαλλικών αεροσκαφών και πλοίων επιβεβαιώνει ουσιαστικά την συμφωνία έναρξης της στρατιωτικής συνεργασίας Κύπρου - Γαλλίας που συμφωνήθηκε στο Παρίσι και τέθηκε σε ισχύ αρχές Αυγούστου.

Τα αεροσκάφη θα παραμείνουν στην αεροπορική βάση τις επόμενες ημέρες, όπου θα εκτελέσουν πτήσεις και περιπολίες εντός και εκτός της κυπριακής ΑΟΖ, ενώ αναμένεται να λάβουν επίσης μέρος στην μεγάλη αεροναυτική άσκηση με την Κυπριακή Δημοκρατία και άλλες δυνάμεις τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Πηγές ανέφεραν δε στο SigmaLive ότι η έλευση των γαλλικών πολεμικών αεροσκαφών δεν είναι άσχετη με την ένταση που προκαλεί η Τουρκία στην περιοχή.

zougla.gr

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.