Επικοινωνία Πούτιν- Ερντογάν



Νέα τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Αρ. Φερεντίνου οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τη Λιβύη, τη Συρία αλλά και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.


Συζητήθηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις για να διατηρηθεί η συνεργασία και ο διάλογος. Τέθηκαν επί τάπητος βήματα για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων και συμφώνησαν να κρατήσουν τους διαύλους διαλόγου ανοιχτούς.

Επίσης, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ μετέβη εκτάκτως στη Λιβύη, μαζί με τον Τούρκο ΓΕΕΘΑ και έχουν συνάντηση με την ηγεσία του λιβυκού στρατού, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες γίνονται προετοιμασίες για επιθεση στη Σύρτη και τη Τζούφρα.

Σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενι Σαφακ, η οποία επικαλείται τον Τούρκο Υπουργών Φυσικών Πόρων Φ. Ντονμέζ, υπάρχει σχεδιασμός για αποστολή του γεωτρητικού σκάφους Φατιχ στη Μεσόγειο.

ert.gr

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.