Έκρηξη σε αμερικανικό κομβόι στα σύνορα Ιράκ - Κουβέιτ




Στόχος επίθεσης έγινε κομβόι, που μεταφέρει στρατιωτικό εξοπλισμό των ΗΠΑ στο Ιράκ, κοντά στα σύνορα με το Κουβέιτ, σύμφωνα με ιρακινές υπηρεσίες ασφαλείας.

Οι ιρακινές υπηρεσίες ασφαλείας ανέφεραν πως αμερικανικό κομβόι δέχθηκε επίθεση στα σύνορα Ιράκ - Κουβέιτ και ισχυρίζονται ότι μια σιιτική πολιτοφυλακή ευθύνεται γι' αυτήν. 

Η έκρηξη στόχευε εναντίον ενός κομβόι, κοντά στη διέλευση Τζραϊσχάν, στα σύνορα Ιράκ - Κουβέιτ, αργά τη Δευτέρα (10/08), σύμφωνα με το Reuters, που επικαλέστηκε πηγές ασφαλείας.

Πλάνα που θεωρείται ότι δείχνουν τη στιγμή της επίθεσης, δημοσιοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ακόμα, σύμφωνα με τοπικά πρακτορεία ειδήσεων, η ομάδα πολιτοφυλακών Ασάμπ Αλ Καχάφ έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση. Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί αν από την έκρηξη έχουν τραυματιστεί Αμερικανοί στρατιώτες.

https://sputniknews.gr/

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.