Ρωσία – Κύπρος κατέληξαν σε συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας


Μόσχα και Λευκωσία κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με την αποφυγής διπλής φορολογίας, όπως επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου. Ρωσικές πηγές αναφέρουν πως η συμφωνία θα υπογραφεί εντός του Σεπτεμβρίου και θα τεθεί σε ισχύ από τις αρχές του επόμενου έτους.

Ρωσία και Κύπρος κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με την αποφυγή διπλής φορολογίας, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών της Λυεκωσίας, Κωνσταντίνος Πετρίδης. 

Οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών έλαβαν χώρα στη Μόσχα σε μία προσπάθεια να βρεθεί η «χρυσή» τομή μετά και τις ρωσικές εξαγγελίες σχετικά με απόσυρση από συμφωνία. Η ρωσική πλευρά έλαβε την απόφαση έπειτα από την άρνηση της Λευκωσίας για αναθεωρήσεις.

«Η κυπριακή αντιπροσωπεία συμφώνησε πλήρως με τους όρους της ρωσικής πλευράς. Έχουμε δημιουργήσει ένα προσχέδιο το οποίο θα υπογραφεί τον Σεπτέμβριο του 2020», γνωστοποίησε η γραμματεία του αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης.

Η συμφωνία, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε η ίδια πηγή, θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2021.

Από σήμερα κιόλας, έπαυσε η αμφισβήτηση της συμφωνίας από δικής μας πλευράς, ανέφερε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ο οποίος συμπλήρωσε:

«Τον επόμενο μήνα, θα ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις μας με το Λουξεμβούργο και τη Μάλτα, υπό τους ίδιους όρους που προσφέρθηκαν στην Κύπρο».

sputniknews.gr


Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.