Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανακοινώνει

Live: Κεραμέως: 7 Σεπτεμβρίου το άνοιγμα των σχολείων - Ενδέχεται να υπάρξει παράταση
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανακοινώνει 


:ΠΕΡΙ ΠΟΥ  7 Σεπτεμβρίου το άνοιγμα των σχολείων -  ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΩΣ ΕΞΕΙΣ 

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου οι εκπαιδευτικοί θα αναλάβουν υπηρεσία,  ενώ 7 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν τα μαθήματα, μια εβδομάδα νωρίτερα από άλλες χρονιές
Ανάλογα με τα δεδομένα, ενδέχεται να υπάρξει παράταση. Στόχος είναι να περιοριστούν οι μετακινήσεις τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν την έναρξη των σχολείων για να περιοριστεί η μετάδοση από συμπτωματικούς.

 Έκκληση στους γονείς έκανε επίσης η κ. Κεραμέως, για να επιστρέψουν οι οικογένειες μέχρι τα τέλη Αυγούστου. 

«Θα περιμένουμε να δούμε πώς εξελίσσεται η επιστροφή των εκδρομέων, και οι τελικές αποφάσεις για την ημερομηνία έναρξης των σχολείων θα ληφθούν την 1η Σεπτεμβίου», δήλωσε η κ. Κεραμέως.

Μέσος όρος μαθητών ανά τάξη, σύμφωνα με την ενημέρωση της υπουργού Παιδείας, είναι 17 μαθητές, και η λειτουργία θα γίνεται με αυστηρά μέτρα πρόληψης και προφύλαξης, σε όλα τα σχολεία.

Η χρήση προστατευτικής μάσκας θα είναι υποχρεωτική κυρίως σε εσωτερικούς χώρους των σχολείων, εκτός από την ώρα φαγητού. 

Σε εξωτερικούς χώρους η μάσκα είναι απαραίτητη μόνο σε περιπτώσεις συνωστισμού, ενώ δεν προβλέπεται στα διαλείμματα (τα οποία θα είναι σε διαφορετικές ώρες ανά ομάδες μαθητών) ούτε κατά τη διάρκεια της γυμναστικής.

Η μάσκα είναι υποχρεωτική στα μέσα μεταφοράς μαθητών.

Για τους εκπαιδευτικούς η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική.
 Το ίδιο και για τους μαθητές όλων των ηλικιών, με ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση στη χρήση μάσκας από το Νηπιαγωγείο έως και τη Γ’ Δημοτικού.

 Θα δοθούν οδηγίες του ΕΟΔΥ για μαθητές που εξαιρούνται για συγκεκριμένους ιατρικούς λόγους.

Οδηγοί, συνοδοί, μαθητές κατά τη μεταφορά τους στα ειδικά μεταφορικά μέσα.
Κατά την περίοδο προσαρμογής προνηπίων, υποχρεωτική χρήση μάσκας από υγιές, σταθερό, συνοδεύον πρόσωπο/γονέα

Η Κυβέρνηση θα διαθέσει δωρεάν υφασμάτινες μάσκες σε όλους τους μαθητές και όλους τους εκπαιδευτικούς.

«Αυτονόητη η απόφαση για υποχρεωτική χρήση της μάσκας»

Νίκη Κεραμέως, παρουσία και της καθηγήτριας Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Βάνας Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης σχετικά με τους όρους λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών όλων των βαθμίδων για το σχολικό-ακαδημαϊκό έτος, 2020-21.«Η απόφαση για υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε καιρό πανδημίας είναι σαν την αυτονόητη υποχρέωση τα παιδιά μας να φοράνε ζώνη στο αυτοκίνητο ή να κάθονται σε ειδικό κάθισμα, σαν την αυτονόητη υποχρέωση να εμβολιάζουμε τα παιδιά μας». , 

Το υπουργείο πορεύεται με γνώμονα το καλό των παιδιών και χαρακτήρισε «χρέος» το να είναι τα παιδιά στο σχολείο.

«Η μάσκα είναι ασπίδα προστασίας για τα παιδιά μας και για τους γύρω μας», προσέθεσε η υπουργός, σημειώνοντας ότι τα παραπάνω τα τονίζει η ίδια η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία σε εκτενή ανακοίνωσή της.

«Εμπιστευτείτε και ως προς αυτό τις δυνατότητες προσαρμογής του εκπαιδευτικού μας συστήματος, αλλά και τη λυτρωτική δύναμη της μαθησιακής διαδικασίας»,  «που μπορεί ακόμη και τη χρήση της μάσκας, ως ατομική πράξη, συλλογική συνθήκη και εκπαιδευτική διαδικασία, να τη μετουσιώσει σε χρήσιμο και δημιουργικό μάθημα ζωής για τα παιδιά μας. Μάθημα προσαρμοστικότητας, αλλά προπαντός μάθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης. Θα χρειαστεί λοιπόν το επόμενο διάστημα προσπάθεια, επιμονή, προσαρμοστικότητα. Είναι για το καλό των παιδιών μας και όλων μας».


Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.