ΕΠΑΜ ///Ο «Ερημίτης» καίγεται! Να ξεκινήσει άμεσα εισαγγελική έρευνα, με πρώτο μάρτυρα τον κ. Μητσοτάκη!

200 στρέμματα κάηκαν στον Ερημίτη - παραμένουν ενεργές εστίες ...

ΕΠΑΜ ///Ο «Ερημίτης» καίγεται! Να ξεκινήσει άμεσα εισαγγελική έρευνα, με πρώτο μάρτυρα τον κ. Μητσοτάκη!

Δελτίο Τύπου
Ούτε μήνας δεν πέρασε, και η «προφητική» δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι το δάσος της περιοχής «Ερημίτης» της Κέρκυρας θα καεί, εκπληρώθηκε!

Όταν έγινε η δήλωση, με δελτίο τύπου που εκδώσαμε, εκφράσαμε τις εύλογες απορίες μας, πώς μπορεί ο πρωθυπουργός της χώρας να δηλώνει με τόση βεβαιότητα ότι θα καεί ένα δάσος που έχει παραμείνει άθικτο εδώ και πάρα πολλά χρόνια, και μάλιστα σε μια περιοχή με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, που χαίρουν της υποστήριξης της κυβέρνησης.

Τότε δεν είχε κινηθεί κανένας εισαγγελέας, ούτε και κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης ζήτησε εξηγήσεις γι’ αυτήν την «εμπρηστική» δήλωση του πρωθυπουργού.

Τώρα, που η «προφητεία» εκπληρώθηκε,

Θα κινηθεί κάποιος εισαγγελέας για να διερευνήσει τις συνθήκες που προκάλεσαν την πυρκαγιά στην περιοχή Ερημίτης της Κέρκυρας;
Θα κληθεί ο κ. Μητσοτάκης να δώσει εξηγήσεις για τη δήλωσή του, η οποία πραγματώθηκε; Από πού αντλούσε τη βεβαιότητα για το κάψιμο του Ερημίτη, ποιες πληροφορίες είχε, ποιες ήταν οι πηγές του, γιατί δεν τις αποκάλυψε, γιατί δεν έκανε τίποτα ώστε να αποτραπεί η καταστροφή;
Σημειώνουμε τέλος ότι η περιγραφή του ξεσπάσματος της πυρκαγιάς από τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας, ενισχύει τις υπόνοιες ότι πρόκειται περί εμπρησμού. Ακόμα κι αν θεωρήσουμε ότι η επίμαχη δήλωση του κ. Μητσοτάκη ήταν τυχαία, λογικό δεν είναι να υποθέσουμε ότι όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός δηλώνει κάτι τέτοιο, αν μη τι άλλο είναι σαν να «κλείνει το μάτι» στους επίδοξους εμπρηστές; Το κατά πόσον στοιχειοθετείται το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας, μένει στη δικαιοσύνη να το αποφασίσει.

Οφείλουμε, ωστόσο, να τονίσουμε ότι οι ελπίδες μας στην ελληνική δικαιοσύνη είναι από ισχνές έως ανύπαρκτες. Αν λειτουργούσε η δικαιοσύνη, δεν θα είχαμε φτάσει σ’ αυτήν την κατάσταση πλήρους αποσύνθεσης, εξαθλίωσης και υποδούλωσης. Οι ελπίδες μας είναι στον ελληνικό λαό, να πάψει να αφήνει την τύχη του και την τύχη της χώρας στα χέρια αυτού του εξωνημένου πολιτικού προσωπικού. Μόνο η βούληση ενός λαού αποφασισμένου να υπερασπιστεί τη χώρα και τα δικαιώματά του, μπορεί να βάλει τέλος σ’ αυτήν την καταστροφή!

Αθήνα, 17 Αυγούστου 2020

Το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ


Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.