ΟΗΕ: Ζήτησε από τις κυβερνήσεις να απαγορεύσουν τις εξώσεις όσο διαρκεί η πανδημία


Την πρόταση – προτροπή προς τις κυβερνήσεις όλου του κόσμου να απαγορεύσουν τις εξώσεις για όσο διάστημα συνεχίζεται η πανδημία του κορονοϊού, διατύπωσε ο Μπαλακρίσναν Ρατζαγκόπαλ, ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για το δικαίωμα στη στέγαση.

Κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τον αυξανόμενο αριθμό των ανθρώπων που μένουν στον δρόμο, εν μέσω της κρίσης, τόνισε ότι

«Το να χάνεις το σπίτι του κατά τη διάρκεια αυτής πανδημίας μπορεί να σημαίνει ότι θα χάσεις τη ζωή σου. Παρατηρούμε σήμερα ότι αυξάνονται οι εξώσεις και οι κατεδαφίσεις σπιτιών.Το δικαίωμα στη στέγαση είναι βασικής σημασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Ο Ρατζαγκόπαλ αναφέρθηκε στην Κένυα, όπου περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους μέσα σε μία ημέρα τον Μάιο και τη Βραζιλία, όπου 2.000 οικογένειες έχασαν το σπίτι τους εν μέσω της πανδημίας.

Οι προσωρινές απαγορεύσεις εξώσεων που είχαν ανακοινωθεί σε διάφορες χώρες έχουν λήξει ή πρόκειται να λήξουν σύντομα «και αυτό προκαλεί σοβαρές ανησυχίες για το τσουνάμι εξώσεων που θα ακολουθήσει», σημείωσε. «Οι κυβερνήσεις δεν πρέπει να επιτρέψουν να καταστούν άστεγοι οι άνθρωποι επειδή έχασαν τη δουλειά τους και δεν μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιο ή το στεγαστικό τους δάνειο», επέμεινε.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Άσπεν, περισσότερα από 40 εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους εντός των επόμενων μηνών. «Οι καταναγκαστικές εξώσεις συνιστούν σκανδαλώδη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», υπενθύμισε ο Ρατζαγκόπαλ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP


Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.