Με απόφαση του υπουργείου παιδείας μπαίνουν στα σχολεία οι μαζορέτες

Βγάλαμε την Αντιγόνη. Μειώσαμε την Ιστορία.
 Βάλαμε μάσκες. Θα βάλουμε και τσιρλιίντερ!!! 

Αθλητικός χορός λέει... Η εικόνα που έχουμε όμως, είναι  καλλίγραμμες  κοπέλες να κάνουν  ακροβατικά (τσίρκο δηλαδή)   ή  να  λικνίζονται  αισθησιακά  (σαν στριπτιζέζ).... τις περισσότερες φορές σχεδόν γυμνές και γύρω τους άντρες κυρίως , κάθε ηλικίας, να χαίρονται το θέαμα

Μάλλον άστοχη είναι η απόφαση του υπουργείου Παιδείας. Η εκμετάλλευση των νέων κοριτσιών και το ''σπρώξιμο'' τους σε ''αθλήματα'' που σκοπό έχουν την ψυχαγωγία αυτών που παρακολουθούν και το οφθαλμόλουτρο, δεν είναι αθλητισμός.

Τα νέα κορίτσια πρέπει να μαθαίνουν να στηρίζονται στις γνώσεις και το μυαλό τους και όχι στην ομορφιά και το καλλίγραμμο σώμα τους. Αυτό με τα χρόνια θα φθαρεί και θα χαθεί . Αυτό που μένει είναι η γνώση. Το επόμενο βήμα του υπουργείου θα είναι να βάλει και το μόντελινκ στα σχολεία;



Το Υπουργείο Παιδείας έδωσε άδεια εισόδου σε εκπροσώπους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τσιρλίντινγκ - Αθλητικού Ομαδικού Χορού (Ε.Ο.Τ.-Α.Ο.Χ.), ώστε τα παιδιά να γνωρίσουν τον εν λόγω αθλητικό χορό.


Το Υπουργείο Παιδείας έχει υπογράψει εδώ και μερικές μέρες τη σχετική εγκύκλιο για το σχολικό έτος 2020-2021, η οποία αφορά στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι επισκέψεις των επιλεγμένων εκπροσώπων θα γίνεται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, έπειτα από συνεννόηση με τους εκάστοτε Διευθυντές των σχολικών μονάδων, με απόφαση των αντίστοιχων Συλλόγων Διδασκόντων και ενημέρωση του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου ΠΕ11, Φυσικής Αγωγής.

Επίσης, είναι υποχρεωτικό να παρίσταται εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, ορισμένος από τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας, την ώρα των δραστηριοτήτων.

Αν κάποιος μαθητής/μαθήτρια θέλει να συμμετέχει στις αθλητικές δραστηριότητες απαιτείται:

Έγκυρο Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ).
Ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων με ευθύνη των οποίων θα εξασφαλιστεί η δυνατότητα συμμετοχής σε αυτές.
Κατά τη διάρκεια των ενημερώσεων δεν επιτρέπεται η προώθηση, προβολή, διάθεση ή διανομή υλικού που αφορά στην άμεση ή έμμεση διαφήμιση εμπορικού προϊόντος ή προϊόντος παροχής υπηρεσιών, καθώς και η λήψη στιγμιότυπων (βιντεοσκόπηση – φωτογράφιση – ηχογράφηση) των μαθητών/τριών.

Η ενημέρωση των μαθητών και μαθητριών μπορεί να περιλαμβάνει:

Αναφορά στην ιστορία του αθλήματος.
Πληροφορίες αναφορικά με τον τρόπο διεξαγωγής και τους κανονισμούς.
Βιωματική προσέγγιση με παιγνιώδεις δραστηριότητες προσομοίωσης (προαιρετικά).
Την εγκύκλιο υπογράφει ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Σπουδών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Τσαχαλάς.

Με πληροφορίες από  https://sputniknews.gr/

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.