Ανησυχία σε Χαλκιδική και Κοζάνη: Εμφανίστηκε το μεγαλύτερο υδρόβιο έντομο


Ανησυχία σε Χαλκιδική και Κοζάνη: Εμφανίστηκε το μεγαλύτερο υδρόβιο έντομο                                    

Ο λιθόκερος είναι το μεγαλύτερο υδρόβιο έντομο της Ευρώπης και το δηλητηριώδης δάγκωμά του μπορεί να προκαλέσει οξύ πόνο, αλλά όχι θάνατο στους ανθρώπους.

Μοιάζει με κατσαρίδα, είναι αμφίβιος και είχε εμφανιστεί πριν από περίπου δύο μήνες στην Κομοτηνή.

 Την τελευταία εβδομάδα κάτοικοι τον εντόπισαν τόσο στην περιοχή Ολυμπιάδα στη Χαλκιδική όσο και στην Κοζάνη, γεγονός που προκάλεσε την έντονη ανησυχία τους.


Ο λιθόκερος είχε απασχολήσει τη χώρα και το 2018, όταν εμφανίστηκε έξω από το δημαρχείο της Λαμίας, ενώ ένα χρόνο μετά τσίμπησε ένα 10χρονο αγοράκι που παραθέριζε με την οικογένειά του στην παραλία Λακκόπετρα στην Αχαΐα.

pronews.gr

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.