Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς


Ούτε η δράση ειδικών ούτε τα πρόστιμα μπορούν να αντικαταστήσουν την ατομική ευύνη. Σήμερα που σε όλο τον κόσμο εκδηλώνεται η δεύτερη φάση πρέπει να δείξουμε την ίδια ευθύνη, τόνισε ο Νικος Χαρδαλιάς και αναφέρθηκε ειδικά στην ευθύνη των νέων. «Απευθύνομαι σαν πατέρας. Είστε σε ηλικία ξεχωριστή, είναι λογικό να θέλετε να ζείτε κάθε ημέρα. Κάντε το, αλλά με ευθύνη».

Στα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν και ισχύουν ως τις 24 Αυγούστου συμπεριλαμβάνονται:

Στις περιοχές με επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα θα τεθεί όριο 50 ατόμων για τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις, με εξαίρεση τις δραστηριότητες και εκδηλώσεις όπου εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες (σε εστιατόρια, θέατρα, σινεμά). Όριο 9 ατόμων σε Μύκονο, Πάρο, Σαντορίνη κλπ

Επέκταση της απαγόρευσης λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί για Σπέτσες και Ύδρα, αλλά όχι για την Αττική, έως 31 Αυγούστου.

Εφαρμογή όλου του πακέτου μέτρων Πόρου και σε Πάρο και Αντίπαρο έως 24 Αυγούστου, με μόνη διαφορά το κλείσιμο των καταστημάτων τα μεσάνυχτα.

Παράταση έως 24 Αυγούστου του πακέτου μέτρων για τον Πόρο, με μόνη διαφορά το κλείσιμο των καταστημάτων τα μεσάνυχτα.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού εντός στρατοπέδων, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Υποχρεωτικό τεστ για όσους επιστρέφουν από άδεια, με ευθύνη εργοδοτών, σε δομές φροντίδας.

«Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα, θα κρίνουν την πορεία και την έκβαση των πραγμάτων στη μάχη με τον αόρατο εχθρό. Για να μην χρειαστεί να πάρουμε μέτρα που θα είναι ολέθρια για την οικονομία, τις επιχειρήσεις, τις οικογένειές μας¨, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Τα στοιχεία των τελευταίων ημερών δείχνουν διασπορά σε τουριστικές περιοχές και σε νεότερες ηλικίες και γνωρίζουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι θα επιστρέψουν στους τόπους κατοικίας τους», είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και επέστησε την προσοχή στην ατομική ευθύνη των πολιτών: «Δεν μπορεί σε κάθε πολίτη να υπάρχει ένας αστυνομικός», ανέφερε.

ΣΟΦΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ert.gr

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.