ΗΠΑ: Νεκροί και εκτεταμένες καταστροφές λόγω του τυφώνα Λάουρα


Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες ώρες στην Λουιζιάνα των ΗΠΑ, συνέπεια του τυφώνα Λάουρα που έπληξε την πολιτεία αυτή, όπως μετέδωσε το CNNi.

«Ο ιατροδικαστής της κομητείας Ακάντια επιβεβαίωσε το θάνατο ενός 60χρονου άνδρα, ο οποίος σκοτώθηκε, όταν δέντρο καταπλάκωσε το σπίτι του. Ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε ότι ο θάνατός του σχετίζεται με την καταιγίδα», δήλωσε ο Μάικ Στιλ, εκπρόσωπος των αμερικανικών υπηρεσιών πολιτικής προστασίας στο CNNi.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ακόμη ένας άνδρας έχασε τη ζωή του, όταν δέντρο καταπλάκωσε το σπίτι του στην κομητεία Τζάκσον.

Εξάλλου το Γραφείο του κυβερνήτη της Λουιζιάνα είχε επιβεβαίωσε το θάνατο ενός 14χρονου κοριτσιού στην κομητεία Βέρνον. Το κοριτσάκι σκοτώθηκε, όταν δέντρο καταπλάκωσε το σπίτι, όπου ζούσε με την οικογένειά της.

Πλέον ο τυφώνας Λάουρα έχει υποβιβαστεί σε τροπική καταιγίδα, όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Πάνω από 600.000 σπίτια χωρίς ρεύμα
Νωρίτερα, πάντως, κι ενώ ήταν ακόμη τυφώνας κατηγορίας 4, η Λάουρα είχε προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές, πλήττοντας την πολιτεία της Λουιζιάνα, με ανέμους που ξεπερνούσαν τα 150 μίλια την ώρα (241,4 χλμ./ώρα).

Όπως μετέδωσε το CNNi, οι Αρχές της πολιτείας εξέδωσαν αυστηρή προειδοποίηση προς τους πολίτες να απομακρυνθούν από το παραλιακό μέτωπο, καθώς κινδυνεύει η ζωή τους λόγω θυελλωδών ανέμων, των πλημμυρών και των πιθανών ανεμοστροβίλων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το μέγεθος της πραγματικής ζημιάς έχει μόλις αρχίσει να αποκαλύπτεται, καθώς ήδη περισσότερα από 600.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Η κομητεία Τζέφερσον στο Τέξας αντιμετωπίζει ήδη σοβαρό πρόβλημα, καθώς πέρα από τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση, αρκετές περιοχές βρίσκονται αντιμέτωπες με μπάζα και σκουπίδια που έχουν διασκορπιστεί παντού εξαιτίας του τυφώνα.

Το γραφείο του σερίφη στην κομητεία Τζέφερσον εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία, «οι Αρχές επιχειρούν να ρυθμίσουν την κατάσταση στους αυτοκινητοδρόμους και να κάνουν αποκαθαρισμό του οδικού δικτύου από τα μπάζα».

«Υπάρχουν αρκετές περιοχές σε όλη την περιφέρεια που δεν έχουν ρεύμα. Προτεραιότητα σε αυτή τη φάση έχουν τα συνεργεία αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης. Μην οδηγείται σε οδικούς άξονες που δεν έχουν καθαριστεί. Πεσμένοι πυλώνες ρεύματος με γυμνά καλώδια και άλλα τυχαία συντρίμμια και μπάζα μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμούς», ανέφεραν οι τοπικές Αρχές.

CNN

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.